onsdag 5 oktober 2011

Grekland är Europas gökunge

GREKLAND Euro-länderna  håller på att kvävas långsamt av gökungen i sitt bo. Nu ska Grekland tydligen få sitt tredje stödlån. Lån som man aldrig tänker betala. Nu har uppgifter kommit att Grekland använder sina lån på att utöka sin militära arsenal. Pansarvagnar kommer att inköpas för en okänd summa, men från initierat håll kommer affären att kosta åtskilliga miljoner.

Dessutom, som grädde på moset, har Frankrike och Tyskland uttryckt önskan, eller ett krav om man så vill,  att Grekland ska förstärka sin militär ytterligare. Grekland har nu inhandlat sex stycken fregatter till en nätt liten summa av 2,5 miljarder euro. Av Frankrike!

Förhandlingen mellan Sarkozy och Papandreou kom till stånd när den senare besökte Frankrike för att diskutera det nya nödlånet. Detta smutsiga spel har avslöjats av en rådgivare till Sarkozy. Strategin är uppenbar, Frankrike ser över sitt eget bo för att se till att de får pengarna tillbaka från Grekland på sitt eget sätt.  Det sägs också att Grekland ska köpa ett antal superhelikoptrar till den nätta summan av 400 miljoner euro. Tyskland har blivit inspirerade av sättet på vilket Frankrike kräver tillbaka sitt lån. Man vill sälja utdömda U-båtar till Grekland för 350 miljoner euro. Hur det avlöper återstår att se.

Grekland är redan det EU-land som spenderar mest på försvar och militär. Orsaken är den evighetslånga konflikten med turkcyprioterna, och för den delen Turkiet på det hela taget. Dessutom är Grekland porten till Mellanöstern, eller rättare sagt, Mellanösterns port in till Europa. Att det inte har fungerat är uppenbart med tanke på alla dessa miljoner araber som har strömmat över gränserna.

Med ett allt svagare EU kommer fulspelet att accelerera. Nu flaggar dessutom banker att de går på knäna p g a de får kassaskåpen länsade av alla lånen till Grekland. Någonstans måste ju Europas pengar komma ifrån. Grekland fuskade sig in i EU. De uppgav en lägre nivå på stadsskulden i förhållande till BNP än det i själva verket var.

HBL
Reuters

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt