tisdag 18 oktober 2011

Niklas Orrenius gör bort sig

FULMEDIA Niklas Orrenius, reporter på Sydsvenskan, blottlägger i dag på ett synnerligen pikant sätt svenska journalisters villfarelser. Som brukligt är då det gäller PI blandas egna åsikter med missuppfattningar och rena lögner.

I februari i år luftar en redaktionsmedlem på en av Sveriges mest lästa nyhetssajter på nätet, Politiskt inkorrekt (PI), sin uppfattning om "zigenare": de är medfödda kleptomaner.

”Medfödd” inom citationstecken stod det.

När en läsarkommentar till ett annat inlägg plockas bort motiverar PI-redaktionen sitt beslut: "Försvarar man islam åker man ut". 

Islam ja, inte muslimer. Vi är motståndare mot islam – INTE enskilda muslimer. Däremot deras attribut så som slöjan och dess könsapartheid med separata badtider, särskilda krav jämt och ständigt etc. Det är helt i linje med vad SD tycker också.

Samtidigt låter redaktionen muslimhatande kommentarer stå kvar:

"Varje land i Europa måste inrätta en motsvarighet till Tysklands på 30–40-talets SA (SturmAbteilungen). Varje muslim som begår brott, placeras i arbetsläger långt från hemorten", skriver signaturen "Stigpalm" den 9 september i år.

En användare som varit avstängd sedan länge, även dennes inlägg är borttagna.

I tre år har webbplatsen Politiskt inkorrekt anonymt spridit hat, hängt ut misstänkta brottslingar med namn och personnummer och hängett sig åt förakt för etablerade medier – samt fungerat som ett lojalt propagandamaskineri för Sverigedemokraterna.

Det talas ofta om hat men aldrig ges några konkreta exempel på något redaktionen skrivit. Födelsedata är dessutom inte samma sak som personnummer.

Politiskt inkorrekt har på tre år anmälts sjutton gånger för brott som hets mot folkgrupp, olaga hot och förtal. Samtliga anmälningar har lagts ned, visade frilansjournalisten Anders Paulsson nyligen på Sydsvenskans kultursida. PI saknar ansvarig utgivare och webbplatsens anonyma skribenter och redaktörer har visat sig svåra för polisen att spåra.

I ett land där Kinapuffar och glass anses rasistiska är det svårt att ta anmälningar om hets mot folkgrupp på allvar, en lag som inte ens erkänner svenskar som en folkgrupp. Olaga hot sysslar vi inte med, det står extremvänstern för. Förtal är en produkt av kränkningsindustrin som blomstrar som aldrig förr.

Herr Orrenius, till nästa gång – gör lite bättre research så blir det inte så pinsamt. Fundera också över varför vi har fler besökare än er. Kan det vara så att det ligger något i det vi skriver? Att ni journalister, denna tack och lov utdöende grupp fossiler, fabulerat med sanningen alldeles för länge?

Sydsvenskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt