fredag 7 oktober 2011

Somalisk våldtäktsman vill inte bli utvisad

UTVISNING Det var på kvällen den 11 juni i Galgamarken i Karlskrona som den 24-årige asylsökande somaliern överföll kvinnan bakifrån, tvingade ner henne på marken, slet henne i håret, tog struptag och hotade att döda henne om hon inte utförde oralsex på honom. Han slog henne också i huvudet och bände upp hennes käkar och mun. Somaliern höll fast henne i flera timmar innan hon till slut lyckades fly. Övergreppet var brutalt, rått och hänsynslöst.

Gärningsmannen greps fem dagar senare och häktades den 18 juni. Han nekade till brott. Men åklagaren hade ett äss i ärmen. Polishunden Rapports Opus, som är en av polisens få spermaspårhundar, markerade ett spermafynd som knöts till somaliern. Utöver det fanns det en mängd andra saker som pekade ut honom.

I början av augusti dömde Blekinge tingsrätt

  • Ibrahim Mohamed Abdi, född 1987 och somalisk medborgare med tolkbehov på somaliska, till fängelse i tre år sex månader, skadestånd på 110 000 kronor till offret samt tio års utvisning för våldtäkt.

Mål nr B 1561-11

Vill inte bli utvisad

Ibrahim Mohamed Abdi överklagar nu sin dom. Han vill inte bli utvisad till Somalia.

I sin klagan menar han nu att fängelsestraffet är alldeles för strängt, oavsett om han kommer att utvisas eller ej. Men det är just utvisningen han annars fokuserar på – och pekar då på den mycket oroliga situationen i hemlandet. Sannolikt skulle han dödas, som hans mor och far tidigare. Han har f ö själv en kula kvar i huvudet efter ett tidigare mordförsök.

Bara slumpen skulle avgöra om han överlevde en utvisning, skriver han – och hans försvarare anser för sin del att en verkställighet av utvisningen skulle vara stötande för rättskänslan, med tanke på den mycket allvarliga situationen i Somalia, där många människor dödas och ”försvinner” dagligen.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt