lördag 16 april 2011

47-årig afghansk man högg ner två 20-åriga tjejer de spelade för hög musik

VANSINNESDÅD De två 20-åriga tjejerna var på festhumör, och spelade musik i sin lägenhet på Korsløkkevej 9 i Odense under gårdagskvällen. Det var trots allt fredag. Enligt grannarna var musiken inte speciellt högljudd.

Men en 47-årig afghansk man som bodde i lägenheten ovan ansåg att han blev störd. Han beslutade sig för att ta saken i egna händer. Strax innan midnatt hämtade mannen en 30 cm lång kökskniv, och gick nerför trappan till lägenheten under. Han knackade på, flickorna öppnade dörren, varpå mannen sticker den ena tjejen två gånger i kroppen, och hugger den andra tjejen fyra (!) gånger i bröstet.

En annan granne hörde tumultet:

Jag kunde höra att han knackade på. Därefter hörde jag att flickorna skrek och grät. De bad honom att sluta, men han blev bara argare. Hon är en söt flicka. Hon förtjänar inte vad som hände i kväll.

Flickorna fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Odense, där den värst skadade tjejen under en period befann sig i "överhängande fara att mista livet". Under lördagen rapporteras nu att båda tjejerna är utom livsfara.

Den afghanska mannen har gripits och kommer höras under lördagen vid en inledande förhandling. Åklagare Klaus Holten Kristensen har häktat mannen för försök till dråp.

Fyens.dk
BT.dkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt