lördag 16 april 2011

Kvinna våldtagen på asylboende

NORGE Den 21-åriga kvinnan kördes till ett asylboende för att delta i en efterfest med två män hon mött på ett uteställe i Oslo under natten mot fredagen. Trion blev upplockade av en tredje person i bil som tog dem de tre milen ut till Bjørnebekk, en statlig mottagning för asylsökande. Där gick det inte riktigt som kvinnan tänkt sig.

De två gripna är 21 respektive 26 år gamla och bor båda på asylboendet. Till kvinnan har de sagt att de bor i närheten då de frågade om hon ville följa med på efterfest i Oslo.

Efter våldtäkten tog hon sig ut från boendet och sökte tillflykt till en privatbostad i närheten, varifrån hon larmade polis.

Kriminaltekniker arbetade på fredagen på asylboendet för att säkra spår i rummet där våldtäkten skedde. Kvinnan har undersökts på en våldtäktsmottagning.

I Norge rasar för närvarande en debatt om invandrares extrema överrepresentation i våldtäktsstatistiken. Det här är inte första gången samma asylboende väcker uppmärksamhet i media. I exempelvis juli 2010 rådde upploppsstämning.

VGUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt