torsdag 28 april 2011

Arbetslös somalier beklagar sig över uteblivet resebidrag

BORLÄNGE Isack Bashir, far till fyra, beklagar sig i dagens Dalarnas Tidningar över att Arbetsförmedlingen inte ersätter honom för så kallade intervjuresor till Stockholm, något som han menar sänken hans ambition.

Bashir, boende i Sverige sedan 2005 och far till fyra barn varav ett är nyfött – trots att han alltså är arbetslös, har under sina år i landet lärt sig flytande svenska, läst in gymnasiet på Komvux, arbetat som tolk på deltid och utbildat sig till busschaufför.

Utbildningen har Arbetsförmedlingen betalat men när han nu försöker söka jobb utanför länet säger de nej till att betala så kallade intervjuresor. Enligt Arbetsförmedlingen kan de inte ersätta intervjuresor för jobb som inte finns med i deras platsbank.

- Jag försöker att ordna min situation och har kämpat mycket för att lyckas. Därför blir jag så besviken när jag inte får hjälp. Ibland behöver man en kick för att lyckas i livet.

Hemma har han en stor familj att försörja. Sambon kom från Somalia för två år sedan med deras tre barn. Nu har de även fått tillökning i form av en son, trots att han varit arbetslös och familjen inte haft en ordentlig försörjning.

DTUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt