tisdag 12 april 2011

ABBA-Björn ryter till om den svenska undfallenheten gentemot islam

CENSUR Björn Ulvaeus fick igår en insändare införd i Newsmill, där han mycket riktigt påpekar hur det svenska etablissemanget kröker rygg inför alla de islamistiska krav som ständigt sker i vårt land.

Den händelse som Ulvaeus särskilt riktar in sig på är att Kulturhuset i Stockholm nyligen stoppade dansföreställning "Celebration of womanhood" enkom för att en ung muslim bördig från Somalia riktade kritik mot den på sin Facebook-sida. Det räckte för att den konstnärliga ledaren Eric Sjöström, paralyserad av rädsla, skulle stoppa föreställningen. Nu menar världsstjärnan att Sverige har valt en farlig väg i självcensurens tecken:

Björn Ulvaeus i Newsmill:

Så har det hänt igen – en kulturinstitution backar från sitt konstnärliga ansvar och säger därmed att religiösa uppfattningar är viktigare än den fria konsten, yttrandefriheten och, i det här fallet, feminismen.

Vi kan nu konstatera att det finns ett inofficiellt hädelseförbud när det gäller islam, i praktiken agerar ju många kulturinstitutioner som om det funnes.

ABBA-Björn delar även ut en slev till Svenska Kyrkan:

Blir inte svenska kyrkans företrädare förbannade när de gång på gång får se att deras heliga skrift inte tillnärmelsevis tillmäts samma betydelse som deras muslimska motsvarigheters koran.

Om man tonsätter en sura (vers i Koranen), vilket jag kan föreställa mig inte kan vara lätt, med avsikt att dansa till musiken så blir stycket vips censurerat för att det hela skulle kunna vara kränkande för muslimer.

Tonsätt en bibelvers och se vad som händer. Absolut ingenting. Inte sen Monty Pythons "Life of Brian" har det höjts ett ögonbryn.

[..]

Det är tydligen skillnad på folk och folk. För den ene bugar man ursäktande och skrapar på foten medan man nonchalerar den andre. Imamen vinner över prästen varje gång.

Björns slutkläm sammanfattar mycket väl tillståndet i Sverige:

Denna smygande censur är vidrig. I ett samhälle som vårt borde den inte ha någon plats. Den förgiftar sakta och lömskt samhällsklimatet utan att vi märker att det sker, den förorenar livsluften för demokratin.

Varje gång vi säger till oss själva: ”Ja, men det är väl inte så farligt. Vi undviker ju i alla fall bråk”. Varje gång vi säger det tar självcensuren ett pyttesteg in i våra huvuden och så småningom märker vi inte att den har flyttat in och bor där.

Läs hela insändaren på Newsmill här.

PI har tidigare skrivit om händelsen här och här.

Läs även här om Aftonbladets "journalister" som spekulerade i huruvida det var Sverigedemokrater [!] som låg bakom det hela.

Dessa "journalister" har för övrigt inte yttrat sig om saken sedan det uppdagades att det var en somalisk muslim som låg bakom kampanjen på Facebook…Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt