torsdag 7 april 2011

Kvinnlig extremist dömd för SD-misshandel åtalad på nytt

ÅTAL Den 16 februari 20 vid Streteredsvägen utan Migrationsverkets förvar i Kållered samlades ett okänt antal tillresta från vänsterkanten, däribland misshandelsdömda vänsterextremister, för att demonstrera mot avvisningar av 14 irakier som inte ansågs ha några som helst asylskäl.

Under natten parkerade vänsterextremisterna flera fordon utanför grindarna till förvaret. Ett antal av dem band även fast sig i fordonen. Polisen tvingades lyfta bort de ohörsamma representanterna för stenkastarvänstern från grindarna. 90 personer avvisades från platsen och 16 personer greps.

Nu är femton åtalade misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten, ett brott som ger böter eller fängelse i högst sex månader.

Sara Wikman, född 1979
Marcus Regnander, född 1983
Valeria Peterson, född 1981
Lotta Markänger, född 1983
Lena Lindström, född 1982
Ester Lennby, född 1987
Gustav Landström, född 1987
Alexander Jonsson, född 1989
Christian Andersson, född 1974
Juan Manuel Fernadez, född 1991
Mazdak Farrokhzad, född 1990

Sekretessbelagd, född 1982

Hanna Brown, född 1987, dömd för grov misshandel till fängelse 1 år 2 månader. Hon muckade från fängelset 2010-11-07 och begick brottet blott tre månader efter frigivning.

Göteborgs tingsrätt, målr nr B 1206-11

SD-misshandeln

Hanna Brown är en ökänd vänsterextremist från Revolutionära Fronten och som deltog i den brutala misshandeln av sambon till SD:s pressekreterare Martin Kinnunen, som också blev utsatt.

Det var strax efter midnatt den 7 juni 2009 som Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen befann tillsammans med sin flickvän i tunnelbanehallen på Gullmarsplan i Stockholm. De båda blev då överfallna av ett numerärt överlägset gäng (12-15 st) extremister från den autonoma våldsvänsterfasciströrelsen. Kinnunen och hans flickvän utsattes båda för grov misshandel.

Hanna Brown, Nathalie Nikadon och Rebecka Roos dömdes till fängelse för överfallet på Kinnunens flickvän då vare sig tings- eller hovrätt lyckades leda i bevis att de också misshandlat Kinnunen.

Polisens spaningar och vittnesmål från bland annat tjänstgörande ordningsvakt på Gullmarsplan ledde vidare till att ytterligare en person dömdes, nu för misshandeln av Martin Kinnunen. Initialt hade polisen ett svårt utredningsläge i Kinnunens fall då misshandeln av honom skedde utanför bevakningskamerornas betraktningsvinkel och ingen gärningsman kunde identifieras.

Man lyckades dock bygga en hållbar indiciekedja och tingsrätten dömde Fernando Öberg, född 1988-08-23 och boendes i Stockholms innerstad, till 1 år och två månaders fängelse för grov misshandel. Rätten bedömde gärningen som grov då det var uppenbart att det rörde sig om ett brott med politiska förtecken. Öberg nekade till att ha begått gärningen han döms för.

SD-misshandeln (Obs! en del angivna länkar är inaktiva)Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt