tisdag 19 april 2011

Barn rånade på majblommepengar ännu en gång

SAMHÄLLE I FÖRFALL Vi har vissa grupperingar i samhället som inte drar sig för att råna åldringar på deras magra pensioner. Alla vet vilka som besitter denna totala brist på empati för gamla och försvarslösa. Detta magstarka och sjuka beteende får dock inte nämnas i massmedia, då det kan "främja främlingsfientlighet".

Det finns andra grupperingar i samhället som rånar barn. Även här är polis och massmedia tysta vad gäller "kulturell bakgrund". Men detta måste få ett slut! Politikerna måste förr eller senare inse att det som nu sker på våra gator och torg är blott symptom på ett mycket allvarligare sjukdomstillstånd.

Råna barn på majblommepengar? Pengar som ska gå till sjuka och fattiga?

Blekinge Läns Tidning:

Barn rånat på majblommepengar

Tioåringen från Asarum skulle göra en insats för sjuka och fattiga barn. Istället blev han rånad på både pengar och alla sina majblommor. Nu söker polisen vittnen till överfallet.

Det var i fredags eftermiddag – just innan påsklovets början, och bara dagen efter att startskottet gått för årets majblommeförsäljning – som tioåringen blev rånad.

Vid tvåtiden var han på väg från Klockebacksskolan i Karlshamn, och i anslutning till trappan ned till Storgatan mötte han tre för honom okända ungdomar i 17-årsåldern.

De uppträdde hotfullt och började knuffa honom, berättar polisens utredare Tommy Eriksson.

Efter handgemänget tog ungdomsgänget killens gröna majblommeväska som innehöll cirka hundra kronor kontanter, samt osålda majblommor för ett värde av ytterligare närmare trehundra kronor, och försvann från platsen.

Pojken kom inte till fysisk skada men uppgav i förhören sig vara rädd, skärrad och chockad.

Nu söker polisen vittnen som sett händelsen. De kan då ringa 114 14.

Det är inte första gången detta sker:

Sydsvenskan:

Tioåriga majblommesäljare rånade

De två tioåriga pojkarna gick på onsdagseftermiddagen på Södra Förstadsgatan i Malmö och sålde majblommor. Utanför en butik kom ett sällskap av fyra killar i tolvårsåldern fram.

Någon av de äldre killarna hotade med stryk om de inte fick titta i tioåringarnas platspåse där de förvarade sina blommor och pengarna de förtjänat under dagen.

Plötsligt sticker en av dem ner handen i påsen, roffar åt sig 130 kronor och sedan flyr hela gänget.

De två pojkarna skadades inte fysiskt vid händelsen som rubriceras som rån.

Svenska Dagbladet:

Scout rånad på majblommepengar

En scout rånades på tisdagskvällen i Vällingby centrum när han stod och sålde majblommor.

Tre killar i 20-25-årsåldern hotade honom verbalt och tog sedan hans pengar, säger Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström till TT.

Ytterligare en eller två scouter stod och höll pojken sällskap när rånet inträffade. Polisen har inte gripit någon misstänkt.

Majblomman säljs i april av barn i åldern 9-12 år till förmån för sjuka och handikappade barn.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt