onsdag 20 april 2011

Södertäljepolitiker varnar för fortsatt massinvandring

MASSINVANDRINGEN Sett till antalet invånare tar Södertälje emot flest invandrare i landet och risken finns att det kommer att öka ännu mer. Något  arbetslivsnämndens ordförande Besim Aho (S) anser är ohållbart och menar drabbar kommunens samtliga verksamheter. Han varnar nu för konsekvenserna av en vidare förd ansvarslös invandringspolitik.

Statistik för årets tre första månader talar sitt tydliga språk – invandringen till Södertälje har ökat igen efter en viss nedgång under 2010. Av 2 761 invandrare, inklusive anhöriga, som fått uppehållstillstånd bosatte sig 178 i Södertälje. Bara till Stockholm, som också är nästan tio gånger större, flyttade fler – 201 stycken.

Såväl Göteborg som Malmö tog emot färre, 117 respektive 121, och Södertäljes grannkommun Botkyrka tog bara emot 16 stycken.

– Det är orimligt. Och eftersom det genomsnittligt tar nästan sju år för en flykting att få arbete kommer detta att kosta kommunen stora pengar, säger Besim Aho.

Aho menar att lagen som ger invandrare rätt att bosätta sig vart de vill i landet bör ses över.

– Och jag tycker inte att det är fel att temporärt begränsa flyktingars rätt att bosätta sig var de vill så länge de inte kan försörja sig. Men när de fått arbete får de naturligtvis bo var de vill, säger Besim Aho.

Oroligheterna i Syrien oroar honom då en flyktingvåg därifrån kan drabba Södertälje.

Beism Aho

Besim Aho (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande i Södertälje, har i många år drivit kamp mot spelmissbruk inom den egna folkgruppen och har ställt krav på att kyrkor och föreningar visar civilkurage och handlingskraft mot de lokaler där spelet försiggår.

Läs mer i Makten, maffian och Moderaterna.

LT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt