torsdag 28 april 2011

Asylsökande gripna efter stort bråk på Migrationsverkets förvar

ASYLBRÅK Ett stort bråk utbröt igår vid lunchtid på Migrationsverkets förvar i Kållered. Där placeras asylsökande som fått avslag och så småningom ska tvångsförvisas från landet.

Exakt vad som föranledde bråket är oklart, men några hade bestämt sig för att hungerstrejka – troligen som en protest mot att utvisas. När matvagnen kom blockerades den av några förvarstagna. Samtidigt väntade en del på att få äta. Bråk uppstod och man attackerade även personalen. Drygt 20 asylsökande var inblandade och situationen var hotfull enligt personalen. Polisen fick storlarm och skickade åtta-tio polisbilar. Sju asylsökande som ansågs vara drivande greps och har nu häktesplacerats av polisen.

De intagna på Förvaret hävdar i sin tur att alla mår jättedåligt, att ingen får psykologhjälp, att man behandlas illa av personalen.

- Vi hade bestämt oss för att hungerstrejka för att protestera mot vår situation och då ville personalen tvinga oss att äta, säger en förvarstagen.

Han påstår också att den utlösande gnistan var när en ur personalen angrep en asylsökande och kastade denne i väggen.

Migrationsverkets operative chef säger att mängden uniformerade poliser också kan bidra till kaoset då de intagna är vana vid opålitlig polis i sina hemländer (läs mellanöstern).

GPUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt