fredag 15 april 2011

Søren Pind: Europa-kommissær er en idiot

DANMARK Svensken Thomas Hammarberg,  Europarådets människorättskommissionär, kritiserar bland annat Danmark för att de inte gör tillräckligt för de tusentals nordafrikaner som nu tar sig till Europa via den italienska ön Lampedusa. Något Søren Pind, den danska integrations- och utvecklingsministern, anser är ”idiotiskt”.

Hammarberg riktar kritik mot ett flertal EU-länder, bland annat Danmark, för att göra för lite för de omkring 25 000 nordafrikaner som tagit sig till Lampedusa. Han menar att övriga EU-länder lämnar Italien i sticket och att nordafrikanerna vägras asyl av rädsla för att reaktionen från partier på den yttersta högerflygeln ska bli hård.

»Manden er åbenlyst idiot og derfor ikke værd at spilde tid på«, siger Søren Pind, der ikke har yderligere kommentarer.

De danska socialdemokraterna anser dock att Pinds uttalanden skadar Danmark i diplomatiska sammanhang.

»Det er nærmest det mest stupide, jeg har hørt. Der står enorm respekt om Thomas Hammarberg, og derfor bliver det en belastning for den danske regering, når Søren Pind udtaler sig på den måde«, siger Mogens Jensen (S).

På EU:s ministermöte på måndagen förklarade Pind varför Danmark avvisat att ta emot några nordafrikaner från Italien. Då många av dem är ekonomiska invandrare har de inte heller grund för att söka asyl, menar Pind.

PolitikenUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt