onsdag 20 april 2011

Upplopp i Västra Frölunda privatperson skadad av sten

Måndagskvällens härjningar

UPPLOPP I går kväll brann det på åtskilliga ställlen. Och för andra kvällen i rad är det upplopp i Västra Frölunda. Gängen har satt eld två-tre bilar på Grevegårdsvägen 60, skadat privatperson med stenkastning mm och operatören på räddningstjänstens ledningsccentral säger att man kastat sten på ambulanserna och mot räddningstjänsten. Enligt ett vittne har varken polis eller räddningstjänst ”vågat sig fram och det brinner som f-n”. Sedan fortsatte det.

  • Stenar mot en spårvagn på Smaragdgatan, med krossade rutor.
  • En privatperson har fått skador av en sten, måste åka ambulans.
  • Raketer och brinnande papperskorgar vid Vättnedalsskolan.
  • Man skjuter med grön laser mot polisen. Det kan ge mycket svåra och bestående ögonskador. Ljuset i en grön laser är av en våglängd som är extra farligt för ögat eftersom näthinnan snabbt tar skada av det ljuset om det lyser rakt in i ögat.
  • Hög med bräder brann i närheten av en förskola på Smaragdgatan

Enligt Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl, får yttre kommendering jobba för sin lön.

Tidigare på kvällen hade polisen och brandåren möte i Frölunda polishus, där man drog upp en strategi för kommande stök. De hann knappt avsluta förrän larmet kom. Ännu värre är att polisen varit i Tynnered och pratat vett med gängen men det örat lyssnade man inte tydligen. Polisen fick även eskotera en ambulans på innan på dagen. Så illa ställt är det i ghettot.

GP

Vad är det för fel på dessa gäng?Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt