söndag 12 juni 2011

Abbas-rättegången i Högsta domstolen

SKAMMORD Abbas Rezai, 21 år, från Afghanistan mötte den då 16-åriga Zarah Ataei. Det blev hans död. Hennes familj mördade honom genom att slå ihjäl med ett basebollträ, skalpera och knivhugga honom och skålla Abbas med het olja natten till den 16 november 2005. Zarahs lillebror, den då 17-årige Abdulmajid Ataei, tog på sig skulden och dömdes till fyra års sluten ungdomsvård. Hovrätten slog fast att det var ett skammord, utfört plågsamt och utdraget så att det skulle vanära hela hans släkt.

Abdulmajid Ataei har avtjänat straffet och fått barn med en vårdare som han mötte när han var intagen. Nu har han pekat ut sina föräldrar som mördarna: Mamma kokade olja på spisen som hon sedan kokhet kastade på Abbas. Pappa slog honom sedan med ett basebollträ till det gick sönder. Därefter använde han ett järnrör och kniv.

Inte minst har Abdulmajid Ataei ändrat sin berättelse sedan han stod i begrepp att utvisas från Sverige efter avtjänat straff. Hans föräldrar, Raoof och Leyla Sina, sitter häktade och i morgon inleder Högsta Domstolen förhandlingarna i Kalmar. Även Abdulmajid Ataeis lillebror är hotad av både pappan och hans andre storebror Alireza. Lillebror har också pekat ut sina föräldrar. Lillebror vädjade om att bli omhändertagen av svenska myndigheter och lever nu på ny hemlig ort, livrädd för både pappan och Alireza. Något riksmedia inte tagit upp alls.

Östran
SVT
PI: Detaljerad redogörelse

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt