fredag 17 juni 2011

Gav kvinnlig patient jobbtips mordhotades av maken

KALMAR Den kvinnliga patienten blev tipsad om hur hon kunde skaffa jobb av sin läkare, vilket inte sågs på med blida ögon av hennes 43-åriga man som ringde upp läkaren och mordhotade honom. I går kom domen.

Det var i samband med att kvinnan behandlades av läkaren i september och oktober 2010 för besvär med sina handleder som han rekommenderade henne att kontakta arbetsförmedlingen för att söka jobb. Hustrun arbetade vid tillfället som städerska vilket läkaren ansåg inte passade så bra med tanke på hennes besvär.

I oktober ringde 43-åringen upp vårdcentralen och var upprörd över att läkaren lovat hans hustru ett jobb och krävde att få en tid hos läkaren. Då han inte fick det uppgav han att han skulle mörda läkaren. Läkaren ringde upp 43-åringen kort därpå och frågade om han ville mörda honom, vilket han svarade ja på.

Dom

Ridvan Rexhepi, 680404, invandrade till Sverige från Kosovo 1992, döms för hot mot tjänsteman till villkorlig dom och 80 dagsböter å 50 kronor.

Kalmar tingsrätt, B 751-11

Rexhepi har tidigare dömts för samma brott, i augusti 2003, även då blev straffet villkorlig dom och dagsböter. Vid det tillfället hotade han en socialsekreterare på Invandrarservice i Kalmar genom att uppge att han skulle skjuta socialsekreteraren och att denne skulle passa sig när han lämnade sitt kontor.

Media

Barometern

Tidigare reportage med Rexhepi i Barometern från 2008

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt