torsdag 2 juni 2011

Svensk-somalisk fest på nationaldagen

TRAGISKT Nyligen förutspådde PI att vi skulle få anledning till att återkomma till diverse nationaldagsfiranden runt om i landet och nu börjar rapporteringarna om bisarra och politiskt korrekta tillställningar strömma in. Stockholms stadsmuseum proklamerar stolt att man dagen till ära ska hålla en svensk-somalisk fest med tillhörande musik och dans. Nedan finns det kompletta programmet – övriga kommentarer är överflödiga.

Musik, dans och sagor mixat med hårflätning och hennamålning. Nationaldagen på Stadsmuseum firas med att visa kultur från en stor grupp stockholmare med somalisk bakgrund tillsammans med svensk folkmusik och Kulturskolans Symfoniorkester. Vi läser sagor på somaliska och svenska. Samarrangemang med somaliska föreningen East african förening. Museet öppnar kl. 11 och stänger kl. 17. Fri entré! Det somaliska temat fortsätter i höst då vi förvandlar Torget–ett lekrum för barn till Somaliska Torget.

Program

11.45-12.15 Folkdanslaget Ogaden
Ogaden är en somalisk ungdomsförening och folkdansgrupp som består av fyra kvinnor och fyra män. De kommer att visa traditionell dans från Somalia på gården. Vid regn i Tessinsalen.

12.30-13.00 Assmara
Gruppen Assmara spelar svensk folkmusik på fiol. De bjuder på ett program med lite olika sorts låtar – brudmarsch, polska, vals, schottis, halling osv. Kanske blir det långdans på gården om det inte regnar?

13.00-13.30 Osman
Osman är en somalisk sångare bosatt i Stockholm. Han kommer att sjunga bland annat om nationaldagen.

14.00-14.30 Somalisk barnsaga
Somalisk saga berättas på Torget ett lekrum för barn. Abshiro al Nur berättar sagan om Den gyllene katten på somaliska och svenska. Dessutom kommer vi att visa några av de saker som kommer att användas på Torget i höst! Kanske hinner vi lära oss en lek också!

14.30-15.00 Mona Osman
Mona Osman är förmodligen Sveriges enda kvinnliga somaliska rappare. Kom och lyssna!

16.00- 16.40 Västerorts ungdoms symfoniorkester
Västerorts ungdoms symfoniorkester (V.U.S) som tillhör Kulturskolan, spelar på gården om det är fint väder.
I Tessinsalen vid regn.

Dessutom:
Försäljning av somaliska piroger
Hennamålning kl 14–15
Hårflätning kl 13.30–14.30

Stockholms Stadsmuseum

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt