torsdag 23 juni 2011

Landskrona laglöst land

LANDSKRONA Ibrahim Darwiche har fått nog av det laglösa land som även går under namnet Landskrona. Nu stänger han sin butik, och livsverk, ”i protest mot laglösheten i Landskrona” och uppmanar samtidigt sina kollegor att göra samma sak.

I totalt 35 år har Darwiche drivit sin butik och blivit utsatt för såväl snatterier som krossade fönster. Droppen som fick bägaren att rinna över var då hans lastbil, med vilken han levererar mat till butiken, stals två gånger på kort tid. Båda gångerna återfanns den, vandaliserad och söndersparkad. Senaste gången hade tjuvarna dessutom förstört flaket på lastbilen vilket omöjliggjorde lastning av varor.

Nu protesterar han genom att stänga ned sin butik tills vidare och uppmanar via flygblad sina kollegor att göra detsamma mellan klockan 12 och 13 den 1 juli.

Ägaren av Interflora kan tänka sig att ställa upp.

– Man känner sig ofta otrygg, särskilt på vintern när det är mörkt. Ofta tänker jag ”snart är det vår tur” när jag får höra att andra butiker rånats, säger Cecilia Rosén.

Optikerassistent Daniella Rosetti tycker också att det är en bra idé att protestera mot kriminaliteten, men måste först kolla med sin chef.

– Det kan skapa en reaktion hos politiker. Vi fick en tegelsten inkastad genom glasrutan en gång, på ren jäkelskap, säger hon.

Darwiche hoppas få kommunen och polisen att reagera på det som pågår och ta i med hårdhandskarna mot brottsligheten i staden. Då det gäller hans två gånger stulna lastbil tycker han att polisen skött det hela dåligt.

– De säger att de har sett tjuvarna försvinna bort, men skriver bara rapporter om det. Landskrona blir mer och mer otryggt och kriminellt. Jag tänker hålla stängt tills något händer, säger han upprört.

Jörgen Pettersson på polisen tycker att Darwiches öde är tråkigt men delar inte hans uppfattning i övrigt.

– Det är lite orättvist att säga att vi inte gör tillräckligt. Naturligtvis gör vi vårt yttersta för att få tag på gärningsmännen när något sådant här händer. Dessutom pekar all tillgänglig statistik på att Landskrona blir allt tryggare, säger han.

HD

Skomakaren som flydde Rosengård

Parallellerna till fallet med den 63-åriga skomakaren Suat Cicek i Rosengård är klara. Han bodde i Sverige i 40 år men ansåg till slut att invandringen blivit så stor och integrationen så dålig att han valde att flytta hem till Turkiet igen.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt