fredag 10 juni 2011

Moskébygge: Borlänge avvisar folkomröstning

Fanatisk konverit, från stormötet, som ska springa i moskén.

MOSKÉBYGGE Bygget växte från en mindre moské till en svulstig plan med egen anläggning; ett islamiskt storcenter, som ska innehålla bönelokal, samlingslokal, bibliotek, studiecirklar med mera. Och efter år av tjat har nu kommunen givit med sig.

Totalt ska det bli 2100 kvadratmeter stort (35 x 40 meter), två våningar och en elva meter hög minaret. Men den intiala fasen av bygget beräknas bli på 1 500 kvadratmeter i bottenplan. För den tänkta verksamheten bedöms att det krävs 200 parkeringsplatser. Bakom bygget står sunnitiska "Islamiska Förbundet" i Dalarna med ca 8 000 (fanatiska) medlemmar.

PI fann även en del tvivelaktiga kopplingar. I januari hade man stormöte där allmänheten fick tycka till. Det blev ett stundtals hetsigt möte. Och en del fångades på video.

Även kravet kom på folkomröstning. Men Borlängs kommunkansli säger nu nej till detta efter en utredning. Bland annat hänvisas till religionsfriheten och att det inte är kommunen som ska bygga, utan Islamiska förbundet. Svaret ska även skickas till kommunfullmäktige som ska ta ställning till. Innebörden är att kommunen ska säga nej till folkomröstning.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt