söndag 19 juni 2011

Kristdemokrat: Förhandla öppet med SD

POLITIK Magnus Jacobsson, kommunalråd i Uddevalla (KD) anser att sjuklöverna ska sluta tramsa och förhandla öppet med SD.

Nu försöker alla blockera SD vilket resulterar i den ena pinsamma artikeln efter den andra där det kommer fram att ledande politiker i från både oppositionen och majoriteten samtalar med SD i smyg. När detta "smygrökande" avslöjas av media, skyller man konsekvent i från sig och hänvisar till den officiella sanningen att inga förhandlingar med SD pågår. Att detta trams skämmer ut hela det politiska systemet samtidigt som det blockerar det vanliga politiska arbetet, bryr man sig föga om i de olika partibunkrarna.

Tyvärr leder denna strategi till mer politikerförakt samtidigt som SD får en offerstatus. I stället för denna misslyckade strategi bör alla traditionella partier göra tvärtom. Låt SD vara med i utkvittningssystemet, förhandla med dem på samma sätt som man förhandlar med alla andra. Med denna strategi tvingar vi dem att stå för politiska kompromisser precis som alla andra. Vilket gör att de måste börja förklara för sina väljare varför de kompromissar, i dag slipper de att ta ansvar samtidigt som alla andra framstår som pinsamma.

SVD

Fascinerande. Tidigare har Jacobsson nämligen postat detta på sin KD-blogg tidigare:

Och strax under har han postat intervju med Leif Kielan, imamen som inte tycker kvinnor ska ha frihet i samhället.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt