torsdag 16 juni 2011

Som invandrare är jag självklart för minskad invandring

MASSINVANDRINGEN Yariv Helldén, uppväxt i bland annat Mellanöstern och bott i Sverige i drygt 11 år, har format en uppfattning om invandringen från nära håll. Även försvarsfrågor, integration, mellanösternkonflikten och nationalism är frågor som ligger honom nära hjärtat. Yariv vänder sig också mot termen ”nybyggare” som Maud Olofsson använder vårdslöst och har föga till övers för den ständiga jämförelsen med de svenska utvandrarna till USA en gång i tiden.

De senaste månaderna har vi sett hur flera toppolitiker bl.a. Angela Merkel och David Cameron har fördömt multikulturen och har dragit in bidrag från organisationer vars verksamhet går starkt emot de västerländska värderingarna. Men samtidigt i Sverige när vi har en hög andel arbetslösa så fortsätter våra politiker likt en struts med huvudet under sanden att ducka för problematiken kring dagens massinvandring och mångkultur. Hur ska vi kunna minska arbetslösheten när vi fortsätter ha en hög invandring? Det leder bara till en högre grad av arbetslöshet och en ökad konkurrens mellan arbetslösa som redan bor här på ena sidan och nyanlända flyktingar och arbetskraftsinvandrare på andra. Hur kan man då hävda att denna politik skapar arbete när det är en mycket högre andel arbetslösa i områden med en hög andel invandrare?

[...]

Hur ska vi kunna öka tryggheten runt om i landet när vi genom denna splittringspolitik fortsätter att leva i ett uppdelat samhälle där olika kulturer lever mestadels isolerat från den svenska kulturen?

Frågorna är många och för en del människor är lösningen självklar att minskad invandring kommer att leda till att vi kan fokusera resurserna på våra egna medborgare istället för att hjälpa världen på ett icke effektivt sätt, vilket dagens invandringspolitik är. Istället för att ha dessa enorma kostnader i form av ökad brottslighet, minskad välfärd m.m. så skulle man kunna satsa pengarna på närområden i konfliktländer. Eftersom det trots allt där de flesta av världens flyktingar lever och därför kommer man att lyckas hjälpa många fler.

För nuvarande så fortsätter regeringen och oppositionen att presentera lösningar som bygger på allt annat än minskad invandring. Det kan bland annat handla om att man ska satsa mer pengar i invandrartäta kommuner. Då kan man fråga sig: Om man nu vill minska problemen i dessa kommuner och hjälpa invandrare, är det inte bättre att minska invandringen rejält tills man har hittat en lösning som fungerar? Men inte ens det har man tittat igenom.

[...]

Medans våra medier och de flesta av partierna fortsätter att förneka misslyckandet med mångkulturen så har fler och fler länder insett att den har misslyckats och detta har gjorts trots att de har haft en förhållandevis mycket lägre grad av invandring än vad vi har haft.

Därför anser jag att detta tillvägagångssätt skulle passa bra även här i Sverige eftersom vi behöver minska arbetslösheten och inte importera ännu fler arbetslösa i hopp om att de ska få jobb som inte finns. Vad är poängen att ha länder om de inte handlar för sin egen befolknings bästa? Det betyder inte att andra medborgare är mindre värda, för på vilket sätt visar vi att de är lika värda genom att hjälpa mindre än en promille av ett lands flyktingar när vi istället kan hjälpa många fler på plats.

Eller handlar denna politik möjligtvis om något helt annat än att hjälpa människor?

Debattartikeln är väl värd att läsas i sin helhet – Newsmill

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt