måndag 20 juni 2011

Marockanen häktad för mordet på Sandra Eleanor

MORD Sandra Eleanor C, 18 år, från Enköping var på semester med sin kompis. Men det som skulle ha blivit en härlig vecka med sol, bad och partaj slutade i tragedi, knivmördad av en vettvilling som tänkte våldta Sandra Eleanor i hennes eget hotellrum.

De två 18-åriga tjejerna kom till spanska Fuengirola på Solkusten den 16 juni för att spendera en vecka där och besöka en väninna som de skulle fira skolavslutningen med. Tjejerna förlängde dock semestern med två dagar till kommande söndag. De tog in på det bohemiska vandrarhemmet Hostal El Cid mitt i staden. De fick rum 505 där ett stort foto av Salvador Dali pryder dörren. Under fredagskvällen var de ute i krogvimlet och senare nattklubb.

Mördaren, den arbetslöse marockanen Abselam B, 30 år, hade tidigare bott i det lilla samhället Las Gabias vid Granada. Senare bodde han i en lägenhet i Mijas Costa. I torsdags tog hyresavtalet slut varför han tog in på det billiga hotellet i Fuengirola på fredagen. Han fick rum 404 på fjärde våningen. Även han var ute i nattvimlet och polisen tror han mötte tjejerna på nattklubben.

Flickorna kom hem från nattvimlet sent på natten, runt 02.30. Abselam B kom hem femtio senare och fick sin rumsnyckel. Vad som hände sedan utreder polisen. Under helgen genomfördes det flera rekonstruktioner på brottsplatsen. Till hjälp har polisen de 20 övervakningskameror som finns på hotellet. Bilder som polisen har tillgång till visar hur Abselam B kommer upp på femte våningen där tjejerna bodde och prövade olika dörrar tills han nådde flickornas rum. Deras dörr var olåst.

Enligt polisens rapporter hade han en stor köksniv med sig in och försökte då förgripa sig sexuellt på Sandra Eleanor. Men Sandra Eleanor och kompisen gjorde motstånd. Det slutade med att hon skars djupt i nacken och dog i rummet.

Hennes kompis fick också ett skärsår i nacken och tre sårskador på händerna/armarna. Blodig och panikslagen rusar kompisen ut ur rummet ner till receptionen och skriker ”crazy” och ”knife”. Hotellgästerna vaknar av det som sker, där en av dem var en semesterande nationalpolis som gör sin praktik i Marbella och som bodde på våning tre. Abselam B är då på väg ner i trapporna, även han med skärskador, och nationalpolisen är snabb nog att hålla honom kvar tills hans kollegor anlände.

I rum 505 finner polisen Sandra Eleanor mördad av flera knivhugg. I hennes hand fanns det hårstrån från Abselam B efter den dödliga kampen. Kompisen fördes till sjukhuset för vård men kunde senare lämna. Hon gav sedan sitt vittnesmål på polisstationen.

Häktad

Under måndagen vid tiotiden hölls häktningsförhandlingar vid domstolen i Fuengirola mot Abselam B. Han häktades för mord och mordförsök i 30 dagar utan möjlighet till borgen.

Det finns omfattande bevismaterial mot honom. Det handlar både om vittnesmål, DNA-spår samt filmer från övervakningskameror. Den polisman som bodde på hotellet vid ögonblicket och som grep Abselam B i hotellkorridoren är ett av nyckelvittnena. Sandras skadade kompis har fått göra en fotokonfrontation och var även med under häktningsförhandlingar där hon fick vittna om vad som hände på hotellet. Flera anhöriga till tjejerna fanns också på plats.

La Opinión de Málaga
Elpais
AB

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt