onsdag 8 juni 2011

Vänsterextremister skanderade slagord mot kristen bön

GÖTEBORG Nu har vänsterns intelligensreserv slagit till igen. Under en organiserad bön under nationaldagen på Gustav Adolfs torg framförd av kristna med rötter i Asien, Afrika och Sydamerika tågade en grupp anarkister med svarta fanor in på torget och skanderade slagord mot ”rasism och nationalism”.

Under nationaldagen hade en organiserad bön anordnats på drygt hundra orter runtom i landet. På Gustav Adolfs torg i Göteborg hade omkring 500 kristna samlats för att be och sjunga då en brokig skara anarkister med svarta fanor plötsligt tågar in och stör mötet genom att skandera slagord mot ”rasism och nationalism”.

Pöbeln, som näst intill bara bestod av etniska svenskar, väckte stor uppmärksamhet bland de kristna med rötter runtom i världen, varav många upprördes över det respektlösa beteendet.

Trots att diakonen Eva Clarängen bad för det mångkulturella samhället och utsatta människor försökte anarkisterna överrösta henne med slagord om att inga asylsökande ska utvisas och dylikt. Polis kallades till platsen och motade till slut bort pöbeln.

Margita Björklund, tidigare kommunalråd och en av stadens tyngre politiker, var en av talarna.

- Om någon tror att man kan tysta Guds ord har man verkligen fel, sa hon.

Hon höll sedan en uppfodrande appell. Hon menade att det fanns en tydlig utveckling åt fel håll i Sverige. Kittet som håller ihop samhället håller på att krackelera.

- Jag tror inte det går en enda helg utan skottlossning i Göteborg. Vi har många våldtäkter, och rån och brott har blivit vardagsmat, sa hon.
- Är det några som kan ändra på detta så är det vi kristna. Men vi måste bli tuffare och modigare, inte bara sitta vid köksbordet.

Vidare menade Björklund att kristna måste våga lyfta fram de värderingar som är Sveriges fundament, men också agera i vardagen.

En man som kallar sig Stefan Pehrson skriver om händelsen i kommentarsfältet:

Jag var där. Anarkisterna var verkligen obehagliga. På banderollerna stod det att de var emot ”svenska normer – Ja, hela kulturen faktiskt”. Man fick intrycket av att de demonstrerade mot själva nationaldagen.

Det gällde nog dock flyktingpolitiken. På Gustav Adolfs torg i Gbg har några iranier hungersstrejkat och övernattat för att få utvisning omprövad.

Anarkisterna stod dock vända mot den kristna bönemanifestationen, som var vid ena sidan av torget. Det verkade som om de demonstrerade mot den. Förmodligen hade de dock kommit dit av andra skäl, flyktingkampanjen.

Dagen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt