torsdag 30 juni 2011

Pisslandet, del 4

URINLANDET I SÖDER Storyn torde vara känd för de flesta PI-läsare vid det här laget; Mona Masri på P3:s Tankesmedjan kallar Danmark för ”pissland” och ”fjärde riket”, danska Ekstra Bladet uppmärksammar vårt inlägg och citerar några av kommentarerna vilket orsakar ett mindre ramaskri, ty PI är paria och skall icke användas som källa. Ekstra Bladet gör en uppföljning och Masri bjuds in till Radiodays, där hela den danska radiobranschen samlas. Nu kommer ytterligare en uppföljning i Ekstra Bladet.

Granskningsnämnden har mottagit 39 anmälningar mot programmet. Helena Söderman på nämnden berättar att de vanligtvis får en till två anmälningar mot ett inslag, så detta är något utöver det vanliga. Anmälarna anser att programmet var stötande, osmakligt och att Sveriges Radio uppträdde partiskt i sitt uttalande om Danmark.

På Ekstra Bladet röstade 8 847 personer på frågan om det är okej att svensk radio kallar Danmark för ett ”pissland”, vilket 52 procent anser att det är medan 43 procent tycker att Sveriges Radio är skyldiga Danmark en ursäkt.

Ekstra Bladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt