söndag 5 juni 2011

SDU-demonstration utan våldsinslag

Fler bilder på SD Partille

SDU Dagens demonstration förlöpte lugnt. Det såg polisen till som hade massiv närvaro med avspärrningar längs den planerade rutten. Polisen hade satt in extraresurser från bland annat Västmanland och Gävleborg. Ett antal skränande med megafoner inom vänstern och andra hölls effektivt borta från demonstrationståget.

Polisen och SDU nöjda

I samband med demonstrationen har Polismyndigheten i Uppsala län genomfört en kommendering. Målet var att Sverigedemokraterna skulle kunna genomföra sin demonstration och sitt möte på det sätt de önskade och i enlighet med meddelat tillstånd. Ett andra mål med kommenderingen var att även en evetuell motdemostration skulle kunna genomföras. Demonstrationen har kunnat genomföras utan att någon kommit till skada och att den grundlagsskyddade mötes- och yttrandefriheten inte stördes av allvarliga ordningsstörningar eller brott.

Arrangören uppger att man är nöjd med hur demonstrationen och torgmötet har kunnat genomföras och att den varit möjlig att genomföra tack vare polisens insatser.

Relaterat

SDU krävde upprop mot det politiska våldet – möttes av tystnad
SDU uppmanar övriga ungdomsförbund att ta avstånd från vänstervåldet
SDU-flygbladsutdelning med riksdagsledamot William Petzäll (SD)
Fler detaljer om SDU-misshandeln i Uppsala
SDU:are misshandlade igen
William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever
SD attackerades under besök på Göteborgsskola
SDU åter igen attackerade under skolbesök

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt