lördag 25 juni 2011

Pisslandet, del 3

DANMARK Allt som började med att PI tog upp uttalanden av Mona Masri i P3-programmet Tankesmedjan, där hon kallade Danmark för ett ”pissland” och ”fjärde riket”, har utvecklats till en full storm. Danska Ekstra Bladet tog upp storyn varpå svenska politiskt korrekta avgrundsvrål kunde höras över sundet. Samma tidning gjorde en uppföljning dagen därpå och nu har Masri bjudits in till konferensen Radiodays, där hela den danska radiobranschen samlas, i oktober för att försvara sina synpunkter på grannlandet.

– Det ÄR stor skillnad på hur man gör radio i Sverige och Danmark. För ett år sedan fick man på P3 trekvart att gå på en lördag eftermiddag genom att tala om könsorgan och onani. /…/ Nu angriper man Danmarks politik, vilket inte är något nytt från svensk sida. Det nya är att det sker så direkt som är fallet här. Här har det skett ett jordskred och det är intressant, säger Christian Kjeldsen, chef för Radiodays.

Mona Masri

Huruvida Mona Masri törs mingla med 400 förväntansfulla deltagare i Radiodays lördagen den 1 oktober på Crowne Plaza Hotel i Köpenhamn återstår att se.

Radiodays har ett samarbete med såväl svensk som norsk radio. Kjeldsen bedömer att detta samarbete inte tagit skada av Masris uttalanden.

Radionyt

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt