söndag 12 juni 2011

Dansk-syrisk politiker överväger konvertera till kristendomen

DANMARK Naser Khader, tillhörande Konservative Folkeparti och grundare av rörelsen Moderata (senare Demokratiska) Muslimer, överväger att konvertera till kristendomen. Han syns flitigt i dansk media, ofta då det handlar om islam och invandringsfrågor, och intar inte sällan en nykter och förnuftig ståndpunkt till frågorna, i skarp kontrast till svenska politiker.

47-årige Khader, född 1963 i Damaskus, har en mångårig och brokig politisk karriär bakom sig. Nu överväger han att konvertera till kristendomen då han tvivlar om islam och menar att han irriterar sig på att religionen inte ger svar på livets stora frågor. Han kallar islam för en ”bokhållarreligion” där det handlar om att göra saker korrekt för att komma till paradiset.

Betänkligheterna kom under en gästpredikan i Maarum kyrka dit han bjudits in under högmässan av prästen Pia Niebuhr med anledning av firandet av den första danska grundlagen som antogs den 5 juni 1849.

– Islam har jag fått med modersmjölken, men jag har under en längre period känt mig mer och mer distanserad från min barndoms tro.

Vidare säger Khader att islam utvecklas i en riktning som för honom framstår som alltmer främmande och fel.

TV 2 Nyhederne (med video/intervju)
Kristeligt Dagblad
BT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt