onsdag 15 juni 2011

Frankrike: Zigenare bakom 80% av gatubrottsligheten

FRANKRIKE Den allra största majoriteten av gaturånen i Paris utförs av barn till rumänska invandrare, säger Frankrikes inrikesminister Claude Guéant, som menar att den fattiga och korrumperade öststaten är ansvarig för exporten av några av de mest notoriskt lömska tjuvarna i världen. Som en följd av brottsligheten ska fler zigenare nu deporteras.

Många rör sig i gäng omkring tågstationen Gare du Nord Eurostar där de inväntar engelska resenärer som ankommer från London.

2010 lanserades en kampanj mot illegala zigenarläger fulla av rumänska invandrare som slagits upp runt om i den franska huvudstaden.

I en intervju med Journal du Dimanche sa Guéant att många läger evakuerades men att de nu måste ta itu med ett annat problem – den rumänska brottsligheten. I Paris begås 80 procent av gaturånen av minderåriga rumäner.

– Tillsammans med rumänska myndigheter vidtar vi nu åtgärder mot brottsligheten, som är organiserad omkring städer och av maffiagäng.

Parispolisen bekräftar att det nu finns dussintalet rumänska gäng som opererar vid större turistattraktioner och tågstationer, flygplatser och dylikt. Passagerare som anländer till Gare du Nord blir ofta svärmade av upp till tio rumänska flickor som frågar Do you speak English? och håller ut händerna.

Kroppskontakt är vanligt med flickorna som rotar i fickor och väskor när de omringar offret. Samtidigt har förhärdade manliga brottslingar uppsikt och griper in med våld om någon försöker att skaka av sig av horden. Unga pojkar stjäl också telefoner och plånböcker från folk som sitter på utomhuscaféerna och i tunnelbanan svärmas passagerare av ynglingar som stjäl ur deras fickor.

– Sådana scenarion äger rum i hela Paris och det är ett växande problem, säger en talesman för polisen. Vi kan skingra barnen för stunden men i slutändan är de minderåriga och det är väldigt lite vi kan göra avseende att frihetsberöva dem.

Guéant, en av de mest hårdföra franska inrikesministrarna på länge, har inte bara föreslagit att kriminella invandrare ska deporteras, utan vill också reducera den legala invandringen till Frankrike. Tidigare denna månad mötte han den brittiska inrikesministern, Therese May, där han lovade att reducera antalet migranter som korsar gränsen till Storbritannien för att söka asyl eller försvinner in i den svarta ekonomin.

2010 blockerade EU Rumänien och Bulgarien från att gå med i unionens passfria zon på grund av farhågor för ett inflöde av organiserad brottslighet. Rumänien, som gick med i EU 2007, har stora problem med att landet blivit ett centrum för drog- och människohandel.

Omkring 2 000 zigenare, inklusive många rumäner, tros uppehålla sig i Frankrike. I enlighet med EU-medborgarskapsregler kan zigenare flytta till Frankrike men måste ha arbetstillstånd för att stanna längre än tre månader.

Daily Mail

Relaterat

Franska inrikesministern: utländsk arbetskraft behövs inte
Ett tåg kommer lastat med nordafrikaner – Frankrike stoppar

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt