lördag 25 juni 2011

Danmark klubbade lag kriminella utlänningar utvisas

Gängledaren för Blågårdsbande, muslimen Abdessamade Benarabe (inringad), var en av de som visiterade eller bevakade det islamistiska föredraget när den radikala imamen Bilal Philips höll hov i våras, två dagar efter hans besök hos islamistiska TUFFs konferens i Kortedala. Abdessamade Benarabe och hans storebror styr Blågårsbande, vilka visiterar alla som kommer in i deras område på Nörrebro i centrala Köpenhamn.

UTVISNINGAR ”Pisselandet” slår till igen. I går fredag sa danska Folketinget (Riksdagen) Ja med bred majoritet till lagförslaget om att utvisa kriminella utlänningar. Enhedslisten, motsvarande Vänsterpartiet, och en del enskilda från de andra partierna opponerade sig i vanlig ordning.

Syftet med lagen är glasklar: Man riktar in sig på de gängkriminella invandrargängens medlemmar, för nu har politikerna tröttnat på alla våldsamma uppgörelser. Det har skett mängder med skjutningar på öppen gata, ett 15-tal mord inkluderat oskyldiga, gängkrig mot Hells Angels mfl och annan grov kriminalitet; vapensmuggling, narkotikahandel, människohandel/trafficking, företagsutpressningar, kidnappningar osv. Araber, turkar, syrianer, syrier, libaneser, irakier, iranier, afrikaner och del från Balkan utgör gängbildningar som Blågårdsbande, Black Cobra, Den internationelle klubben och andra våldsamma fraktioner.

2009 övervakades 1300 kriminella och den siffran steg till 1660 år 2010. Den mest uppmärksammade skjutningen var mot ett höghus för några år sedan. Medan gängmedlemmarna gömde sig i en lägenhet några våningar upp ställde sig deras rivaler på gatan och sköt helt besinningslöst med flera automatvapen mot huset. X antal lägenhetsfönster krossades hos grannarna på flera våningar och skotten gick även genom fasaden in i olika rum hos vettskrämda oskyldiga danskar.

Det anmärkningsvärda är väl annars lagförslagets upphovsman: Sören Pind, integrationsministern, som tillhör Venstre, vilka är liberala. Pind har tidigare sagt att han ska med näbbar och klor bekämpa mångkulturalismen. Experter och olika organisationer beklagar sig över den nya lagen och tror Danmark dras inför domstol vad det lider för att pröva om lagen bryter mot internationella konventioner.

Reglerna (danska)

De skærpede udvisningsregler (Lovforslag 210)

Udvisningen af udlændinge varierer i forhold til grundlaget for opholdet i Danmark.

  • Udlændinge, der har haft lovligt ophold i mere end de sidste 9 år – 8 år for udlændinge i asyl – kan udvises, hvis de idømmes ubetinget frihedsstraf for bestemte straffelovsovertrædelser.
  • Udlændinge med lovligt ophold i mere end 5 år kan udvises, hvis de får et års ubetinget fængsel eller seks måneders fængsel for flere strafbare forhold.
  • Udlændinger som har haft lovligt ophold i landet under 5 år kan udvises, hvis de får betinget fængsel eller ubetinget frihedsstraf.

Samtidig vil bestemmelserne omkring administrativ udvisninger stadig være gældende.

TV2.dk
Politiken

Gränskontrollen

Svenska tyckare, inte minst massmediala vänsterfigurer, beklagar sig också över Danmark, att det är rasistiskt med gränskontrollerna, att det blir ett slutet fort, att det är ett ”pisseland” – och allt är ”främlingsfientliga” DF:s fel. Likaså är det även rasistiskt att utvisa alla grovt kriminella utlänningar, enligt vänsterns rödvinsindränkta värld.

Men den danska egeringen och statsminister Lars Lökke håller fast vid sin linje att skärpa gränskontrollerna mot Tyskland och Sverige, även det ett led i att hindra kriminella ligor och insmuggling av narkotika, vapen, människosmugglare och piratkopierade varor. De skärpta inresekontrollerna har kommit till stånd med hjälp av Dansk Folkeparti.

EU i övrigt har kritiserat Danmark eftersom det möjligen bryter mot den fria rörligheten inom EU, som är ett av fundamenten för unionen. Danmark lovar ock försäkrar dock att man håller sig inom ramen för det s k Schengenavtalet.

Samtidigt avslutades under fredagen ett EU-toppmöte i Bryssel där länderna gemensamt kommit överens om att just inre gränskontroller ska tillfälligt tillåtas i Schengenunionen i extrema lägen. Det ska även bli en gemensam asylpolitik från 2012.

SVT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt