lördag 30 oktober 2010

Ahmad Akileh upp i hovrätten på måndag


 Powered by Max Banner Ads 

LANDSKRONA Ahmad Akileh, som brutalt misshandlade 78-årige Inger till döds på en parkeringsplats i Landskrona, kommer på måndag att ställas inför hovrättsförhandlingar för att avgöra om hans straff skall ändras. Akileh dömdes av Lunds tingsrätt till till 1 år och 10 månaders fängelse för att dels ha misshandlat Ingers make, dels för att ha misshandlat Inger så grovt att senare avled på sjukhus. Händelsen som utspelade sig på Hemköps parkering vid köpcentrumet Infarten den 29 mars fick enorm uppmärksamhet i medier.

Tingsrättens dom överklagades omedelbart av 24-åringens advokat Leif Silbersky. Han och 24-åringen driver samma linje som i tingsrätten: 24-åringen delade inte ut något medvetet slag mot 78-åriga Inger och har därför inte begått något brott. Akilehs version av det inträffade är att han föste undan Inger under ett handgemäng med hennes make och att hon då föll och slog sig.

Men tingsrätten gick på åklagarens linje och ansåg att det var bevisat att 24-åringen riktat ett medvetet hårt knytnävslag mot Inger som ledde till att hon föll och slog i huvudet. Ingen av parterna har kommit in med någon ny bevisning inför hovrättsförhandlingarna. Rätten kommer alltså att bedöma precis samma bevisning som tingsrätten. Inspelade förhör från den förhandlingen kommer spelas upp på nytt.

Förhandlingarna i hovrätten kommer att hållas under tre dagar. De inleds på måndag förmiddag. Förhandlingarna hålls i sal tre som är den sal i hovrätten som har högst säkerhet.

hd.se

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt