söndag 10 oktober 2010

Hotell hyrs ut till Migrationsverket

FLYKTINGFÖRLÄGGNINGAR Hundratals med flyktingar kommer varje vecka och det handlar i stort sett om barnfamiljer, alla zigenare, framförallt från Serbien/Balkanhalvön. Men oftast får de avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och återvänder till hemlandet inom två–tre veckor. Men även om många får avslag måste Migrationsverket ordna boende, och den är akut på alla fronter. Nu är det boenden i Järvsö, Ljusdal, Delsbo och Njutånger som måste ordnas.

Ett boende som är aktuellt är för detta vandrarhemmet Njutångersgården, numera Royal Swiss Inn (hotellkedja) och ägs av schweizaren Peter Notz. Han gnuggar händerna och har därför självmant erbjudit sitt hotell åt Migrationsverket, som tackat ja för att lösa en akut situation.

Uthyrningen gäller hela anläggningen; 50 familjerum, 30 dubbelrum samt åtta lägenheter i anslutning till huvudbyggnaden. Tolv familjer, totalt 60 zigenare, som för närvarande bor på en camping i Gävle ska flytta dit.

”Vi för även dialog med ägarna till Järvsö hotell om att ta hotellet i anspråk”, skriver Lars Ulander, enhetschef på Migrationsverket i Söderhamn, till Hudiksvalls och Ljusdals kommuner.

Siffror
Migrationsverket ersätter alla ägare med 100-200 kronor per dag per person som inkvarteras.

Royal Swiss – ordinarie prislista
Hotell och vandrarhem. Priser. Enkelrum: 350 kr/natt. Dubbelrum: 450 kr/natt. Familjerum: 600 kr/natt. Frukost: 50 kr.

HH
HH

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt