tisdag 5 oktober 2010

Ulf Nilson har läst Julia Caesars bok

KLARSYN Ulf Nilson, svensk journalistiks doyen och den ojämförligt mest internationellt erfarne vi idag har i den i övrigt tämligen tvivelaktiga kåren, har läst Julia Caesars bok ”Världsmästarna, när Sverige blev mångkulturellt.” Han drar den slutsats som alla med minst  normalbegåvning i Sverige borde göra. Sverige är på väg åt helvete! Nilson, som många gånger påpekat och varnat för något som han sett växa fram under åren, är rättfram med vad som har gått fel: ”Det handlar, som många säkert redan vet, om invandringen. Slutsatsen (som jag själv framfört många gånger) är: för många, för fort, fruktansvärt illa skött.”

Nilson stämmer också i bäcken inför de närmast självklara anklagelserna om att han skulle vara ”främlingsfientlig”.

Aha, främlingsfientlig, den där Nilson? Knappast. Jag har levt utomlands (om också i tät kontakt med Sverige) större delen av mitt långa liv. Och dessutom: invandrarna tvingade sig inte in. Det var svenskar, i alla samhällsklasser, alla politiska partier, som skapade invandringspolitiken – men glömde att tillhandahålla jobb, realistisk svenskundervisning, ja, allt som måste till för integration, alltså för att vi ska bli ett folk. Ett olyckligt beslut 1975 öppnade alla slussar. Sedan dess har ett minst sagt homogent land – titta på kartan så förstår ni varför – skaffat sig en ny befolkning och högre arbetslöshet, högre våldsbrottslighet, fruktansvärda våldtäktssiffror (minst 10 anmälda per dag!), plus, plus, plus…

Att Julia Caesar är tvingad att skriva boken under pseudonym är också något som inte undgått Ulf Nilson. Heller inte varför…

Allt detta skriver ”Julia Caesar”, en kvinnlig journalist (eller är det en man?) som valt pseudonym av säkerhetsskäl. Ja: säkerhetsskäl, risken att bli attackerad, kanske mördad. För den som sysslar med frågor av det här slaget är Sverige ett farligt land – lite ofattbart för oss som visserligen växte upp under knappa förhållanden, men ändå i något som på många sätt var en idyll.

Nilson påpekar att hans artikel inte på något sätt är avsedd att vara en recension, men uppenbarligen blir han berörd av vad Julia Caesar har skrivit i denna vad han kallar en utomordentligt väl skriven och disponerad bok, ehuru skrämmande. Boken säljs via books-on-demand och kan beställas på länken ovan. Även Julia Caesars andra bok ”Fler ministrar borde gråta – Tjugoen oönskade krönikor” kan beställas på samma sätt.

Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt