söndag 31 oktober 2010

SD:s skuggbudget kritiseras

POLITIK Föga förvånande kritiseras SD:s nyligen presenterade skuggbudet. Visserligen hade alla andra reaktioner än en kritisk hållning varit otänkbar då det handlar om just SD, som per definition har fel, gjort felaktiga beräkningar och står för allt hemskt och ont i världen i allmänhet.

Trots att Jimmie Åkesson (SD) redan den 2 september utmanade finansminister Anders Borg (M) på debatt om invandringens kostnader blev det aldrig något, en hållning som varit konsekvent. Däremot har man varit bra på att skriftligen kritiserat SD:s skuggbudget.

Som ett brev på posten kommer nu kritiken mot SD:s skuggbudget som presenterades i onsdags då partiets ekonomipolitiske talesperson, Johnny Skalin, bland annat berättade att man vill minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent under 2011.

Svenskt näringsliv, som inte är helt opartiska i detta och av förklarliga skäl gärna vill se en så kallad ”arbetskraftsinvandring” för att hålla lönerna nere, resonerar så här samtidigt som man beklagar sig över att ”utanförskapet” kostar samhället alltför mycket:

Svenskt Näringsliv driver linjen att arbetskraftsinvandring, och även annan invandring, är avgörande för kompetensförsörjning till svenska företag. I våras analyserade organisationen SD:s valmanifest och fann mycket stora budgethål.

SD sägs ha kraftigt överdrivit invandringens kostnader. Oscar Sjöstedt (SD), politisk sekreterare och nationalekonom, berättar att man har för avsikt att öka preciseringen av skuggbudgeten till våren och ytterligare i nästa hösts budgetmotion:

– Det blir förmodligen mycket mer hänvisningar till RUT, på detaljnivå. Vi har inte hunnit nu helt enkelt.

Nederländerna

I Nederländerna räknade man på det här. NYFER, ett institut som bedriver vetenskaplig ekonomisk forskning, undersökte exakt hur det ligger till. Slutsatsen blev värre än något kunnat befara: på en icke-västlig invandring på 25 000 personer per år förlorar staten €7,2 miljarder.

Med tanke på att vi i Sverige varit bra mycket frikostigare med uppehållstillstånden är chansen ganska god för att siffrorna för Sverige lär vara bra mycket värre.

DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt