onsdag 6 oktober 2010

Strömmen av zigenare fortsätter

ÖLAND Strömmen av serbiska zigenare till Sverige fortsätter. Enligt migrationsverkets hemsida har drygt 22 000 personer sökt asyl i Sverige under årets första nio månader. Av dessa har cirka 4 000 uppgett serbiskt medborgarskap. Endast i september registrerades 1 410 ansökningar från serbiska medborgare. På Öland har tidigare Möllstorp camping blivit uppehållsplats, nu är det Lundegårds camping utanför Köpingsvik som ska ta emot 300 asylsökande.

Lundegårds camping utanför Köpingsvik på Öland är stängd för säsongen. Nu är det dock snabba ryck som plötsligt gäller. Migrationsverket tog den första kontakten innan helgen och igår morse togs beslutet att anläggningen ska hyras fram till den 31 mars. De första väntades redan på tisdagen.

Per-Einar Tuvesson, Migrationsverkets administratör på plats, berättar att det flaggats för ett hundratal personer bland annat från Serbien, Afghanistan och Somalia i den första omgången, samtidigt som han förnekar att någon av dem skulle vara från Frankrike.

För någon vecka sen fick PI ett tips från en person med inblick i Migrationsverkets förehavanden:

En källa med inblick bakom kulisserna hörde av sig till PI med synnerligen uppseendeväckande uppgifter. En resebyrå, förmodligen serbisk, säljer bussresor riktat till zigenare som vill till Sverige. I nuläget sägs nio bussar i veckan, året ut, åka i skytteltrafik till Malmö. Migrationsverket sägs också vara införstådda med situationen och arbetar just nu för högtryck med att boka upp varje ledig campingplats runtom i landet.

PI 101002, Serbiska zigenare på väg till Sverige

En bild som bekräftas av Migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson:

– Det är resebyråer med hänsynslösa affärsmän som lurar redan utsatta människor till Sverige.

Ölandsbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt