fredag 22 oktober 2010

Kafé tvingas ta bort fläkt baconlukt besvärar muslimer

ISLAMISERING En kaféägare i den engelska staden Manchester har nu beordrats att ta ner en utblåsfläkt från sitt kafé då en granne klagat på att hans besökande muslimska vänner upplever sig bli ”fysiskt sjuka” av bacondoften som fläktens utblås för med sig. Ägaren Beverley Akciecek, själv gift med en turkisk muslim, har av stadens styrande uppmanats att ta ner den fläkt som har funnits monterad utanför hennes kafé de senaste tre åren.

Paret arbetar mer än 50 timmar i veckan för att förse sina kunder med varma och kalla smörgåsar samt smårätter. Sjubarnsmamman Beverley planerar nu att överklaga beslutet.

Jag tycker det här är vansinnigt. Min mans muslimska vänner besöker kaféet flera gånger i veckan, de är muslimer och de är stamkunder. Vi har andra muslimska kunder som kommer in och handlar hos oss, min man till och med tillagar bacon ifall kunden vill ha det. När vi själva går på ett kafé skulle aldrig min man bli upprörd eller illamående av bacondoft. (PI:s översättning)

Paret har drivit kaféet sedan 2007, och har under den tiden aldrig mottagit några klagomål. Men för 18 månader sedan fick de ett brev från stadens miljöskyddsenhet. Det visade sig då att grannen Graham Webb-Lee hade klagat på doften och det berodde på att hans muslimska vänner som besökte honom påstod sig bli illamående och sjuka av baconlukten.

Daily Mail

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt