måndag 11 oktober 2010

Flykting jämför Lundegård camping med Guantanamo

OTACKSAMMA ASYLANTER I förra veckan inhyste Migrationsverket över 300 asylsökande med 16 sexton olika nationaliteter: Kroatien, Serbien (zigenare), Somalia, Togo, Ghana, Pakistan mfl länder på Lundegård camping på Öland. Migrationsverket har hyrt anläggningen fram till den 31 mars. Det tog en dag innan dessa asylsökande kom med klagomål. De förväntade sig att bo på hotell, bli serverad mat varje dag och ”hur länge ska vi stanna här?”. Nu är det dags för nästa bisarra klagomål tillika verklighetsfrånvänd jämförelse. En av de synnerligen otacksamma och gnälliga asylanterna liknar campingområdet vid Guantanamo.

- En del mår psykiskt dåligt eftersom de kommer från hemska erfarenheter och situationer. Nu är flera människor som kanske mår dåligt isolerade här tillsammans. Det blir konstig stämning, det kanske hade varit bättre att vara närmare ett samhälle så man kan träffa andra människor och handla och så.

Andra säger:

- Vi undrar varför vi placerats här medan de andra får komma till städer.
På Migrationsverket har man förklarat att det inte görs någon gallring mellan de som kanske får ett snabbt beslut och de som kan få stanna längre.

Östran

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt