tisdag 26 oktober 2010

Storbråk på skola i Boden

BODEN Ett storbråk på Björknässkolan i Boden bröt ut tidigare i dag vid 14-tiden. Som mest deltog ett 40-tal ungdomar i tumultet. Polisen beskrev stämningen som upploppsartad.

Det är inte första gången det går vilt till på Björknässkolan – för bara tre veckor sen utbröt ett slagsmål i klassrummet mellan två elever som inte talade samma språk. En mer utförlig beskrivning av denna incident, och tidigare uppmärksammade händelser på skolan, finns här.

När polisens tre patruller anlände till skolan fann de att flera av eleverna beväpnat sig med batongliknande föremål. Även en helikopter och ambulans sändes till platsen. Enligt uppgifter till NSD:s utsända är det främst två elever som råkat i luven på varandra. De ska ha träffats i gymnastikhallen för en uppgörelse med ett 40-tal elever som efterföljande publik. I hallen utsattes den ena eleven för misshandel och blev lindrigt skadad.

Björknässkolan har haft store problem med motsättningar mellan eleverna den senaste tiden, därför hade skolan under tisdagen ett särskilt tema: Mångfaldens dag.

NSD
Norrbottens-Kuriren

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt