söndag 10 oktober 2010

Dejting på Södertäljevis

SÖDERTÄLJE En 15-årig flicka blir våldtagen av två äldre män som säger att de alla var ute på dejt. Männen frias med rättens hårda fördömande i att de anser att det var olämpligt att uppträda på detta sätt mot flickan.

Den 15-åriga flickan fick 2007 praktik på en restaurang som drevs av en Södertäljebo. När hon på Luciadagen dök upp på restaurangen vid stängningsdags frågade ägaren om hon ville följa med på julmarknad i Södertälje. Flickan, som hade stort förtroende för ägaren, tackade ja och hävdar att mannen plockade upp ett par kompisar i bilen på vägen till Södertälje. Han hade även med sig en flaska vodka och körde istället ut till en kall kolonistuga i Hovsjö, en ökänd del av Södertälje. Där bjöds hon på vodkan och blev kraftigt påverkad varpå restaurangägaren lade sig på flickan i soffan och våldtog henne, trots hennes nej.

Som resultat av överfallet började hon blöda i underlivet. Detta stoppade dock inte mannens vän från att även han våldta flickan ute på altanen. Utöver en andra våldtäkt slog och sparkade vännen henne också. När det hela var över skämdes flickan så pass mycket så att hon inte ville medverka i en utredning. Nästan tre år av medicinering och psykologhjälp räckte inte och ett par år senare anmäler hon äntligen männen.

Hösten 2010, nästan tre år efter händelsen, frias männen av en oenig domstol. Enligt restaurangägaren var de alla bara ute på en dejt. Båda männen erkänner samlag med flickan men hävdar att det var frivilligt. Skadorna av både våldtäkten och misshandeln finns dokumenterade på sjukhus, vilket alltså inte räcker. Tingsrättens ordförande och en nämndeman tror dock på flickans berättelse och går emot domen. De anser det vara osannolikt att det hela skulle röra sig om en ”dejt”. De anser även att det var ”olämpligt att uppträda på detta sätt mot en praktikant”.

LT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt