torsdag 14 oktober 2010

Expressens ledarsida: total panikångest!

POLITIK Expressen fortsätter sitt korståg mot Sverigedemokraterna, i söndags fick Dilsa Demirbag-Sten bereda smörj i en bedrövlig artikel (Hemlängtan) där hon förespråkade ett liberalt filosofiskt luftslott och det onödiga med svensk kultur. Igår var det dags för en uppföljningsartikel på Expressens ledarsida där tidningens klarast lysande stjärna, Ann-Charlott Marteus, fick rumla runt med valresultatet i Österrike som utgångspunkt. Total panikångest måste ha drabbat Expressens ledarskribenter då Marteus utan att tveka använde den retoriska motsvarigheten till kärnvapen. I sin iver har Expressens begåvningsreserv visat att hon inte har några argument som helst att komma med, utan det enda som fanns kvar var att trycka på knappen. Allt detta i sin artikel Är finanskrisen rasismens mor? publicerad i Expressen den trettonde oktober.

Återigen upprepar Expressen sin analys av valresultatet och återigen handlar det om att i kriser krisar den arbetslöse och outbildade människan. Marteus tvekar inte att jämföra depressionen på 1930-talet med läget idag. Marteus tror sig ha hittat den helige Graal när hon i sann marxistisk anda pratar om hur kapitalismen svindlat enorma belopp. Inte nog med det, den ekonomiska krisen har gjort människor, ja gissa vad, rädda och otrygga. Marteus upprepar med propagandistisk envishet samma argument som Dilsa Demirbag-Sten gjorde i söndags och som Expressen-skribenter upprepat i flera veckor. Expressens psykologiska krigföring präglas av upprepandet av att Sverigedemokraternas framgång samt framgången för många migrationskritiska partier i Europa endast beror på ekonomisk kris i kombination med arbetslöshet och mänsklig rädsla.

Naturligtvis har Marteus medicinen för sin uppfunna sjukdom, hon jämför faktiskt migrationskritiken med en elak infektion, som är att fixa till de ekonomiska styrsystemen så att finanskriser inte inträffar eller förmildras. Marteus påstår på fullt allvar att finanskriser försvagar humanismen och att lösningen således är ekonomisk. Detta är en klassisk marxistisk ståndpunkt, att allt är en kamp om resurser. Det olustiga är att Marteus dessutom i sammanhanget har den dåliga smaken att prata om Då får helt enkelt inget krut sparas. Är det ett hot eller löfte? I den ryska revolutionen 1917 sparades inget krut heller.

Marteus har ingen som helst hållbarhet i sin argumentation och inser tydligt detta mot slutet av sin artikel då hon trycker på knappen för att smälla av sin retoriska atombomb. Ja, Expressens skönaste juvel börjar naturligtvis att yra om att alla i Europa är en form av nyktra rasister. Dock, det slutar inte där utan Marteus kör oförtrutet vidare och drar igång sitt snack om nationalsocialismen. Utan att tveka jämför Marteus demokratiska partier som Dansk Folkeparti, Sverigedemokraterna, Gert Wilders PVV och FPÖ med nationalsocialismens härjningar och förintelsen. Proppskåpet hos Marteus måste ha brunnit rejält igår, åtminstone måste blixten ha slagit ned på Expressens ledarredaktion.

Marteus har släppt sin mentala atombomb och deklarerat att demokratiska partier invalda i demokratiska val i demokratiska parlament i demokratiska stater är samma smitta som nationalsocialismen. Har man gjort det, ja då är man färdig som ledarskribent och borde omplaceras till gemuträtaravdelningen. Jag undrar hur Marteus skulle beskriva valsystemet i den teokratiska diktaturen Islamiska republiken Iran eller i militärdiktaturens Burma eller det hårt superstalinistiska staten Nord-Korea? Dessa måste per Marteus definition vara bättre än Sveriges, Danmarks, Österrikes valsystem. Marteus är ett multi-kulturellt kakmonster som i sin iver att äta och bjuda på kakor bakar efter vansinniga recept.

Är finanskrisen rasismens mor?
Hemlängtan
Churchill om hotet från Islam
Så som beställt
Demokraturens ångvält

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt