torsdag 14 oktober 2010

Minister varnar för unga muslimers tyskfientlighet

Kristina Schröder

TYSKLAND Ämnet i sig är ingen nyhet för PI:s läsare. Vad som däremot är en nyhet är att det nu uppmärksammas av en svensk journalist. Det handlar om många arabiska och turkiska ungdomars hat och hånfullhet mot den tyska befolkningen, ett fenomen som ofta felaktigt kallas för omvänd rasism i media, men är de facto ren och skär rasism. Punkt.

Det är Bo Inge Hansson, idag verksam som utrikeskommentator i nyhetsprogrammet Rapport, som varnar för tyskfientligheten som breder ut sig på skolgårdar, i tunnelbanor och på pendeltåg. Parallellerna till hur det ser ut i många svenska förorter är legio. Men till skillnad från den tyska debatten, vägrar det svenska etablissemanget diskutera denna fråga.

I en artikel med rubriken "Tyskarna förföljs också" berättar Bo Inge Hansson att det är den unga tyska familjeministern Kristina Schröder som nu slår larm om tyskfientligheten bland den turkiska och arabiska befolkningen.

Alltsedan den tyske förre riksbanksdirektören Theo Sarrazin släppte sin starkt islamkritiska bestseller för någon månad sedan, vågar fler tala om islam som ett problem. Och en del medger att Tyskland skött sin integrationspolitik uselt i flera årtionden.

Kristina Schröder, kristdemokratisk minister i Berlin, har tidigare talat om att muslim- och judefientlighet måste bekämpas. Men hon berättar också i ett inslag på tyska public service TV-kanalen ARD om tyska barn och ungdomar som angrips enbart därför att de är tyskar. Hon har gett exempel på att hon själv kallats "tysk slampa" (deutsche Schlampe).

Hon får stöd av både en ledande socialdemokrat i Berlin och De Grönas ledare Cem Özdemir, berättar tidningen Der Spiegel som också tar upp ämnet. "Att strunta i detta är att vara blind på ena ögat", säger Cem Özdemir.

I en medlemstidning för lärarfacket i Berlin skriver ett par lärare:

Många tyska elever känner sig som en avvisad, provocerad och diskriminerad minoritet, för det mesta utan icke-tyska vänner.

I artikeln rapporteras också att domare och poliser talar om en ökande tyskfientlighet bland framför allt ungdomar med turkisk eller arabisk bakgrund.

Se TV-inslaget här (enbart på tyska).

Läs mer här:

Tyska elever i minoritet på tysk skola utstötta
Centralbanksledamot väcker känslor i Tyskland
Domaren som vågade säga ifrån

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt