måndag 4 oktober 2010

Migrationsverket årsrapport 2009

FLYKTINGAR Under de senaste veckorna har det skett en ökning av asylsökande varav många kommer från Balkan. Många är i behov av boende i Migrationsverkets regi och Migrationsverket har på kort tid hyrt flera tillfälliga boenden runt om i landet i avvaktan på plats i ordinarie system. Hittills i år har 22 405 personer sökt asyl i Sverige, av dessa har 3 995 uppgett serbiskt medborgarskap. Detta är en ökning med mer än tre tusen ansökningar jämfört med i fjol då 421 ansökningar registrerade under samma period. Endast i september har 1 410 ansökningar registrerats från serbiska medborgare.

I skenet av ovan har Migrationsverket släppt sin årsredovisning för 2009. PI har läst den flyktigt men vår tipsare anger att enligt Migrationsverkets egna siffror kostade flyktingar 4,6 miljarder 2009 mot 3,9 miljarder år 2007.

En godbit om de s k ensamkommande barnen:

Åldersbedömning vid tveksam ålder sker främst vid ansökningsenheten. Till ledning för denna finns riktlinjer i utlänningshandboken. Bedömningar görs främst när det gäller barn som hävdar att de är 16-17 år men misstänks var över 18 år. Under året har flera barn som misstänkts vara äldre hävdat att de är under 14 år . Det kan ha att göra med att gränsen för att ta fingeravtryck för kontroll i Eurodac är 14 år.

Läs rapporten

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt