måndag 18 oktober 2010

Blatte-Harvard Sveriges värsta fuskarskola igen!

FUSKARE Högskoleverket genomför varje år en undersökning för att kartlägga fusket bland de studerande på svenska universitet och högskolor. För att fusk är något som existerar i allra högsta grad står helt klart. 2009 använde 508 studenter otillåtna metoder och blev föremål för en så kallad disciplinär åtgärd, enligt statistik från Högskoleverket. 379 stängdes av från sin utbildning och 129 fick en varning.

Och år efter år är det en skola som sticker ut mer än de andra, nämligen den mycket invandrartäta Södertörns högskola, beläget i ”utanförskapsområdet” Flemingsberg i Huddinge utanför Stockholm. Skolan kallas ibland också ”Blatte-Harvard”.

Redan 2008 kunde tidningen Realtid rapportera att Södertörns högskola år efter år är den där flest elever ertappas med fusk. Therese Kruse, som är handläggare (tjänstledig) på disciplinnämnden vid Södertörns Högskola, menade vid intervjutillfället att det konstaterat omfattande fusket inte beror på att eleverna är mer svagpresterande än på andra skolor utan berodde mer på att man satsat hårdare än andra skolor på att avslöja fusk.

I hela landet har fusket på högskolor universitet minskat jämfört med 2008. Enligt Högskoleverkets statistik minskade antalet disciplinära åtgärder med sju procent. Generellt är man dock övertygade om att mörkertalet är stort över hela landet.

Fortfarande står dock Södertörns högskola i en viss särklass när det gäller avslöjade fuskare. Skolan anses ha en tydlig vänsterprofil och nämner själva att utbildningen man erbjuder är ”mångkulturell”. Bland lärarna kan man bland annat hitta sådana som Ulla Ekström von Essen, känd invandringsapologet och SD-hatare. Nyligen utnämnde regeringen, efter delvis hård kritik, Moira von Wright till ny rektor. Hon beskrivs ha en ”dokumenterat vetenskapsfientlig kunskapssyn.”

Aftonbladet

PrintFriendly Share




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt