måndag 4 oktober 2010

Svensk terrorist inför rätta i England

Somalias flagga

SOMALIER En vad som kallas för ”svensk” medborgare, men i själva verket är somalier, ställs nu inför rätta i England, anklagad för att planera terrorattacker. Mannen, som är 31 år gammal och bosatt i Higgs Close i Leicester, har innehaft terroristmanualer och stora mängder terroristpropaganda. Rätten har bland annat beskådat en 26 minuter lång instruktionsfilm om hur man tillverkar självmordsbombarvästar. En annan video visade hur man gör splitterbomber med hjälp av kullager.

Åklagaren Max Hill baserar bevisningen på material från två hårddiskar, där man hittat stora kvantiteter ”terroristvideor och terroristmanualer eller handböcker.”

Dessa filmer innehåller praktisk information om hur man tillverkar självmordsbombarvästar, improviserade sprängladdningar eller bomber och manualerna har titlar som the Mujahideen Terrorist Handbook och the Mujahideen Explosives Handbook.

Materialet innehåller vidsträckta instruktioner om hur man utför militär aktivitet genom bombningar, gerillakrig, handeldvapen, improviserade sprängmedel och mycket mer.

Materialet antyder stöd för Al Qaida i Irak och Afghanistan, legitimerar martyrskapsoperationer samt uppmuntrar till heligt krig runtom i världen.

När mannen greps skall han ha frågat om det var svensk eller engelsk polis som grep honom. Anledningen till det framgår av hans kommentar:

I Sverige var vi aktiva i Islamiska Domstolarna. Mina vänner är i Sverige.

Den somaliske terroristen Musse Yusuf som nu alltså ställs inför rätta fanns med i en FN-rapport från mars i år där han pekades ut som delaktig i den terroriststödjande verksamhet som förekommer bland den somaliska befolkningen i Sverige. I rapporten nämndes också att han var administratör för det svenskdrivna jihadistforumet Al Qimmah.

SvD:s ledarblogg

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt