söndag 4 september 2011

Är det sant att Hasse Aro ljuger om invandrarnas brottslighet?

Obs! Två timmar långt.

FULRADIO Uppföljning kring den så kallade HIV-mannen med svenskt namn och utländskt utseende.

I förra veckans program drog programledaren Hasse Aro slutsatsen att HIV-mannen i Malmö, vars namn är "Anders", var svensk. Detta resulterade i ett ramaskri på sociala forum. "Hasse Aro ljuger!" Varför tror så många på den stora konspirationen? Att media mörkar fakta? Och hur ligger det egentligen till med invandrare och brottsligheten? I studion journalisterna Stefan Wahlberg och Lisa Bjurwall, ledarskribenten Per Gudmunsson och kriminologen Jerzy Sanecki.

Sarnecki konstaterade i programmet att undersökningarna samstämmiga: Invandrare är överrepresenterade i kriminalstatistiken. Efter sändningen fick Per Gudmundson ett exemplar av Johan Kardells nya avhandling Utländsk bakgrund och registrerad brottslighet: Överrepresentationen i den svenska kriminalstatistiken. På sidan 41 i rapporten framgår klart och tydligt att utlandsfödda är överrepresenterade. Rapporten avfärdar också allt prat om att detta skulle bero på diskriminering. Ladda ner rapporten HÄR.

Kommentar: PI tror icke en sekund på att Aro inte hade sett bilden av killen innan. Aro ingår i redaktionen och bör ta del av allt material som ska visas i Efterlyst inklusive bilder.

Se även Wikileaks: Invandrare bakom hög brottslighet i Sverige

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt