lördag 17 september 2011

Expo-Alex gråter ut efter främlingsfientliga primalskrik

#SVPOL PI:s uppmaning till läsarna att delta i den tidigare sektliknande debatten i #svpol på Twitter uppmärksammas åter igen efter att någon roat sig med att skapa konton i Jan ”Olika” Helins och Lena Sundströms namn. Alex Bengtsson på den vänsterextremistiska organisationen Expo gråter i dag ut hos SVT och menar att nätet är fullt av ”främlingsfientliga primalskrik”.

- Första gången det hände var för någon månad sedan. Då startades ett Twitterkonto i namnet Fascistalex med mitt namn och bild. Där skrevs personangrepp både mot mig och mot andra innan det stängdes ner efter några dygn. Ett tag fanns också ett konto i mitt namn kallats AlexGoebbels, berättar Alex Bengtsson.

Enligt Bengtsson ”kapades” #svpol av ”främlingsfientliga inlägg” efter PI:s uppmaning. Som vanligt har man svårt med begreppen och dess verkliga innebörd i gammelmedia. Man använder dessutom ordet ”kapade” för de falska kontona, vilket alltså inte är fallet då det rör sig om nyskapade konton i dessa människors namn.

Det började med en artikel den sista juli på Politiskt inkorrekt, en sajt som ligger nära Sverigedemokraterna, där Twitter beskrevs som ”pk-vänsterns egen lilla ankdamm”. Sajtens läsare uppmanades att gå in på Twitter för att ”nyansera debatten”.

- Då fylldes hela #svpol av en massa nya identiteter som öste ur sig främlingsfientliga inlägg och personangrepp. Plötsligt dominerades hela tråden av det, säger Alex Bengtsson.

Vidare menar han att meningsmotståndare ofta skapar flera konton för att ge intrycket av att vara flera än de verkligen är.

- Nätet är fullt av främlingsfientliga primalskrik och det står redan en massa skit om mig överallt. Jag tror att de flesta förstår att de där inläggen inte var skrivna av mig.

PI hoppas att Alex mår bättre i dag och att han hunnit repa sig efter de hemska skändningarna. Vi sänder härmed över en virtuell blomkvast av billigare sort.

SVT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt