måndag 12 september 2011

Namnen på de anhållna terrormisstänkta i Göteborg

TERRORISM Polismyndigheten i Västra Götaland samarbetade med SÄPO och bedrev spaning under en tid. Natten till söndagen slog man till och grep fyra muslimer vid Göteborgs centralstation, en irakier och tre somalier, samtliga misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Man spärrade även av ett större område under Älsvborgsbrons fäste. Bland annat fick man utrymma den nya konsthallen Röda Sten där man hållit Göteborgs internationella konstbienna under helgen.

En poliskälla uppger för GT att man misstänker att gruppen hade skaffat sig, eller var på väg att skaffa sig, tillgång till handeldvapen, sprängmedel och handgranater. Gänget ska ha kopplingar till islamistiska Al-Shabaab.

Motivet för det planerade terroristbrottet kan handla om påstådda rykten att Lars Vilks skulle delta i invigningen av Röda Sten. Lars Vilks har för en tid sedan skrivit på sin blogg att han ville delta i invigningen, men enligt uppgift var han inte där. Istället skall han, tillsammans med sina livvakter, möjligen delta i Stockholm då evemanget besöker flera städer vad vi förstår.

Anhållna på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott:

  • Abdi Weli Mohamud, född 1985, skriven i Gamlestaden, Göteborg. Somalier. Gift. Kom till Sverige som 6-åring. Är brittisk medborgare. Dömd för misshandel.
  • Abdi Aziz Mahamud, född 1985, skriven i Hjällbo, Angered. Somalier. Ogift men har ett barn. Kom till Sverige som 14-åring. Han bor nära moskén/Römosseskolan (riksdagsislamistens Waberis skola)
  • Mohamud Adel Kulan, född 1987, skriven i Bergsjön. Somalier. Ogift. Kom till Sverige som 6-åring.
  • Salar Sami Mahmood, född 1987, skriven i Västra Frölunda. Irakier. Ogift. Kom till Sverige som 9-åring.

Männen har fått advokater förordnade av tingsrätten. Eventuella häktningsframställningar ska vara tingsrätten tillhanda senast kl 12.00 den 13 september, häktningsförhandlingar kommer i sådana fall hållas den 14 september.

Göteborgs tingsrätt, mål nr B 12823-11

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt