onsdag 28 september 2011

Malmös invandringskostnader dras från skola och äldreomsorg

OMFÖRDELNINGSPOLITIK I Malmö uppvisar alla stadsdelar utom en miljonunderskott enligt delårsrapporterna från första halvåret. Orsaken är att en allt större andel av invånarna går på social­bidrag (eller underhållsstöd som det numera så fint heter). Budgetunderskotten beror på en exempellöst hög tillströmning av invandrare som går direkt ut i mångårigt bidragsutnyttjande. Men eftersom socialdbidragsbudgeten är öronmärkt och saknar tak spar man nu i stället in på skolbarnen och de gamla.

Stadsdelen Husie, som är en av dem som går med stora underskott svamlar i sin delårsrapport fram en krystad ursäkt om att alla utlänningar som parasiterar på samhället där har en ”individuell handlingsplan mot att kunna försörja sig själv”. Den planen lär ju inte heller vara gratis och att stadsdelen trots en sådan plan uppvisar mångmiljonunderskott är ju inte någon förmildrande omständighet utan tvärtom anledning att skämmas ögonen ur sig lite extra inför de arbetande svenskar som finansiernar miljonrullningen till de utländska bidragstagarna.

Den enda stadsdel som inte uppvisar ett underskott för det aktuella halvåret är Oxie. Vis av erfarenheten att det vid årets slut brukar se sämre ut, skriver man in en brasklapp i delårsrapporten att man inte vill dra några förhastade slutsatser om den positiva utvecklingen eftersom det handlar om en så kort period.

Flera stadsdelar uppvisar överskott i andra delar av delårsrapporterna pga att förskolor inte byggts ut i planerad takt eller att tjänster inte har tillsatts – försämrad service alltså för medborgarna. Sannolikt kommer man nu att skyffla över pengar härifrån för att täcka kostnaderna för massinvandringen. Vad man tydligt aviserat att man ska göra för att kunna fortsätta pytsa ut socialbidrag till ”nybyggarentreprenörerna” i oförminskad omfattning är att spara in på vikarier i skolorna och på städningen på äldreboenden.

Detta är socialdemokratisk fördelningspolitik modell 2011 – ta från barn och gamla och ge till odugliga parasiterande invandrare. Sen undrar de varför svenskarna röstat fram en skattesänkarregering.

Sydsvenskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt