tisdag 20 september 2011

Socialisterna stökade på nytt och hindrade avvisningar

Nyhetskanalen

Dagens blockad.

AVVISNINGAR I våras försökte hippievänstern, bland annat det trotskistiska Rättvisepartiet Socialisterna, hindra polisen från att utföra sitt jobb vid Migrationsverkets Förvar Sagåsen i Kållered när myndigheterna skulle transportera en zigenare till Landvetter för vidare avvisning till Serbien. I efterspelet åtalades 13 män och kvinnor för ohörsamhet mot ordningsmakten. Den 12 september friades samtliga av Göteborgs tingsrätt. Okänt för PI på vilka grunder de friades. Det väckte, eller stärkte, ”kampglöden” att fortsätta med sina olagliga blockader utanför Förvaret.

För i dag var det dags igen. Sju afghaner med avslag skulle avvisas från Sverige. En planerad transport skulle ske från Förvaret under lunchtid till Landvetter. I vanlig ordning hade hippievänstern, runt 40 st och anförd av den ökände Kristoffer Lundberg, samlats utanför där de blockerade utfarterna med en bil samt förstört buskar och kapat trädgrenar som de la över vägen. Följden blev att kriminalvårdens transport fick skjutas upp.

Bildbeviset finns på socialisternas hemsida.

Polisen hade flera patruller på plats och under eftermiddagen bröt man upp den olagliga blockaden där man omhändertog 16 stycken. Åtta av dem med stöd av Polislagens 13.e paragraf och åtta personer misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakt. Därmed var det fritt fram för transporten att köra iväg de avvisade till flygplatsen.

GT
SVT
Expressen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt