måndag 5 september 2011

Svensfientliga tidskriften Svartvitt återuppstår

GENGÅNGARE Den svenskfientlige journalisten Kurdo Baksi meddelar att han avser starta upp den sedan ett antal år nedlagda och Expo närstående mångkulturella tidskriften Svartvitt. Orsaken är att Baksi – håll i er nu – anser att dagstidningarna utmålar invandrare som syndabockar, svartmålar muslimer och har anammat Sverigedemokraternas sätt att beskriva verkligheten.

Baksi är bror till socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin Pekgul och har åsikter i invandrings- och integrationsfrågor som får systern att framstå som ett under av insiktsfullhet. Baksi är också mannen som myntade de mångkulturella flosklernas floskel ”Utan invandrare stannar Sverige”. PI har tidigare uppmärksammat honom bl.a. HÄR och HÄR.

Baksi har sin egen uppfattning om i vilken riktning Sverige är på väg :

– Sverige går mot en konstig framtid. Dagstidningarna utmålar invandrare som syndabockar och svartmålar muslimer. De invandrare som får komma till tals är sådana som snackar skit om andra invandrare.

Baksi kan dock inte ge några exempel på sådana skitsnackare och försöker förklara bort detta på följande skrattretande sätt:

– Jag vill inte nämna några namn här. I så fall snackar jag lika mycket skit.

Däremot kan Baksi ge exempel på hur de svenska tidigningsredaktionerna numera kampanjar för Sverigedemokraterna. Det gör Expressen för att de publicerade Nyamko Sabunis förslag om obligatoriska gynundersökningar för flickor och Aftonbladet för att de tog in Jimmie Åkessons debattartikel om hotet från islam.

– De senaste tre åren har medierna anammat Sverigedemokraternas sätt att beskriva verkligheten. Jag förstår inte heller varför man skulle redovisa Sverigedemokraternas opinionssiffror så långt innan valet. Det ledde bara till onödig publicitet och gratisreklam.

Att selektivt och medvetet undanhålla väljarna opinionssiffror för ett politiskt parti man inte gillar kan svårligen anses som att iaktta god journlistisk sed. Det hindrar inte Baksi att kalla sitt egent journalistiska förhållningssätt för konstruktivt

– Jag vill föra fram mer mer konstruktiv journalistik, problematisering av problematiken och lyfta frågan om vem som är svensk.

Temat för det första numret är människor från hela världen som berättar om sina fördomar om andra nationaliteter. PI får säkert anledning att återkomma till tidskriften Svartvitts återupptåndelse.

Second opinion

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt