fredag 9 september 2011

Expo profiterar på norska terrordåden

OSMAKLIGT Under sommaren har vi kunnat se hur gammelmedia utnyttjat de norska terrordåden för att plocka osmakliga poäng på en ensam galnings verk (att han tror sig vara tempelriddare kanske säger något om den mentala hälsan?). Man har gjort sitt bästa för att dra paralleller till bland annat PI men bekvämt nog missat Anders Behring Breiviks övriga preferenser, som exempelvis att han kunde tänka sig samarbeta med al-Qaida. Som om inte alla diverse bidrag, bland annat statliga, är nog går nu den vänsterextremistiska organisationen Expo ett steg längre och profiterar på de tragiska händelserna på Utøya genom att anordna ytterligare en dyr föreläsning kallad ”Efter Utöya”.

Föreläsningen utgår från terrordåden i Norge den 22 juli 2011. Vi går igenom den antimuslimska miljö som terroristen Anders Behring Breivik sympatiserar med. Vi går igenom denna politiska miljö och pekar på likheter och skillnader med andra intoleranta miljöer som till exempel vit makt-miljön och den radikala islamistiska miljön. Vi går också igenom de antimuslimska konspirationsteorierna och pekar på hur väletablerade de antimuslimska idéerna är i västvärlden.

Föreläsningen innehåller konkreta lösningar på hur samhället kan förebygga den extremintolerans som Anders Behring Breivik och liknande aktörer gör uttryck för.

Som vanligt är taxan prisvärda 10 500 kronor + moms per timme, beräknad föreläsningstid två timmar.

Expo

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt