måndag 19 september 2011

Sju terrormisstänka arresterade i England

TERRORISM Ytterligare en gång har brittisk polis lyckats avvärja ett misstänkt terrorattentat. Under natten mot måndagen har sex män mellan 25 och 32 och en kvinna på 22 arresterats i Birmingham i en stor antiterroraktion. Männen misstänks för förberedelse eller anstiftan till terror inom landets gränser. Kvinnan är misstänkt för att undanhålla information i motsats till Terrorism Act 2000.

Gripandena anses enligt vara de mest signifikanta under 2011 enligt BBC-reportern Danny Shaw. Utredningen, i vilken säkerhetstjänsten MI5 har varit inblandad, är relaterad till islamistisk extremism. Liberaldemokraterna håller i dagarna sin kongress i staden, något man dock inte tror har med saken att göra.

Polisen uppger att specialistteam sökte igenom de misstänktas hem och sju andra fastigheter i staden. Datorutrustning har tagits i beslag och gås nu igenom. Männen och kvinnan förhörs på en okänd polisstation och kan bli kvarhållna i upp till 14 dagar.

Biträdande polismästaren med ansvar för säkerhet i West Midlands, Marcus Beale, säger att operationen är i ett tidigt skede och att de inte kan gå in på några detaljer i dagsläget. Dock uppger han att det var nödvändigt för polisen att agera för att garantera säkerheten för allmänheten.

Terrorhotet i England, Wales och Skottland kvarstår på en oförändrad ”betydande” nivå, vilket innebär en stark möjlighet för en attack.

Aftonbladet/TT

Slasktratten gör skäl för namnet:

I ett stort antiterrorsvep i Birminghamområdet har sju misstänkta gripits, meddelar brittisk polis.

Härvan tros inte ha något att göra med Liberaldemokraternas kongress i staden. Av de gripna är sex män i åldrarna 25 till 32 år, den sjunde är en 22-årig kvinna. Gripandena uppges ha skett kring midnatt natten till måndagen. Polisen vill inte ge några närmare upplysningar om vad de gripna är misstänkta för.

Ytterligare ett fall som därmed inte kommer att tas med i beräkningarna då svenska journalister jämför islamistiska terrordåd med övriga, där man som bekant bara räknar med de fall där attentatet lyckas utföras. För gör man det blir siffrorna väldigt ”jobbiga”.

BBC

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt